Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17-daagse individuele busreis ism Kras

Klik voor een grotere foto

Hurtigruten, per bus en boot vanuit Nederland

Norske Noorwegen Reizen, sinds 1953 dé Noorwegen specialist en exclusief ­vertegenwoordiger van Hurtigruten in Nederland, organiseert in samenwerking met Kras een 17-daagse Hurtigruten bus/groepsreis mét professionele reisleiding. Ook de ideale oplossing voor als u niet wilt vliegen.

Dag 1: Hengelo

Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting.

Dag 2: Hengelo–Kiel

Vroeg vertrek en reis per Comfort Class bus - met extra beenruimte, toilet, TV en minibar - vanuit Hengelo naar Kiel, waar u aan boord gaat van een van de luxueuze schepen van de Color Line. Vertrek om 14.00 uur. U vaart in 19 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 3: Oslo–Bergen

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in en geniet u van het mooie uitzicht. Het schip legt middenin Oslo aan, uw Noorwegen avontuur kan direct beginnen. De transferbus brengt u naar het station in Oslo en vervolgens reist u per Bergensbanen, een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels door het Hallingdal en via de Hardangervidda hoogvlakte naar de charmante haven- en Hanzestad Bergen. Overnachting inclusief ontbijt in eersteklas hotel in het centrum van Bergen.

Dag 4: Bergen–Hurtigruten

De 11-daagse Hurtigruten reis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Er is gelegenheid de historische stad te verkennen. Rond 4 uur is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van Hurtigruten waar u de komende dagen verblijft op basis van volpension. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het MS Finnmarken koers naar het noorden.

Dag 5: Ålesund–Hjørundfjord–Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Hjørundfjord waar een optionele excursie mogelijk is. 's Avonds volgt een bezoek aan Molde en Kristiansund.

Dag 6: Trondheim–Rørvik

’s Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

Dag 7: Poolcirkel en Lofoten

‘s Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in ‘het land van de middernachtzon’. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

Dag 8: Tromsø

’s Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, ‘het Parijs van het Noorden’ waar u de moderne IJszee­kathedraal met zijn glas-mozaïeken of het ­Polaria museum kunt bezoeken.

Dag 9: Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noorkaaphal kunt u Europa’s meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken.

Dag 10: Kirkenes

’s Morgens bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

Dag 11: Honningsvåg–Tromsø

’s Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via ‘de noordelijkste stad ter wereld’ Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

Dag 12: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Na Stokmarknes vaart het schip door de zee-engte Raft­sundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heeft u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

Dag 13: Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33’N passeren we de poolcirkel - met ­tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Eén ervan gaat over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, een andere over de berg ‘Torghatten’, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. De Vega-­archipel behoort tot werelderfgoed van UNESO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

Dag 14/15: Trondheim–Oslo

Vandaag bereiken we de mooie ‘Kroningsstad’ ­Trondheim. Na de rit per bus richting het station reist u per trein via het schitterende ­Nationaal Park ‘Dovrefjell’ naar Oslo. U verblijft 2 nachten in een centraal gelegen eersteklas hotel. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken.

Dag 16: Oslo–Kiel

Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

Dag 17: Kiel–Nederland

Aankomst in Kiel om 10.00 uur, vanwaar de Comfort Class bus u naar Hengelo terug brengt.

Finnmarken - Complete bus- en bootreis vanuit Nederland 2018
Complete busreis vanaf € 2.799 pp inclusief Comfort Class bus, Color Line bootovertocht vv, treinreizen, 11 dagen Hurtigruten met MS Finnmarken obv volpension én 4 hotel­overnachtingen van 14/09–30/09/2018
Inbegrepen: • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies; • Comfort Class busreis Hengelo–Kiel vv; • Bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line in een binnenhut; • treinreizen Oslo–Bergen en Trondheim–Oslo, 2e klasse en zitplaatsreservering; • Hurtigruten rondreis Bergen–Kirkenes–Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van een 2 pers.binnenhut; • overnachting in de genoemde Noorse hotels, op basis van logies/ontbijt; • alle bus­transfers in Noorwegen; • deskundige reisleiding.
Toeslagen: • 1 persoonstoeslag op aanvraag.
Opmerkingen: Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneen­sluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.
Norske Noorwegen Reizen is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

 

Aanbiedingen

Profiteer nu van groot voordeel op de ultieme droomreis en vier de komende Kerst en/of Oud & Nieuw op een unieke Hurtigruten expeditie naar het majestueuze noorderlicht!

Zomeraanbieding: 16-daagse Autotour Fjord & Fjell

Overzicht van alle individuele groepsreizen

Lofoten aanbieding

Last Minute aanbieding: Basic-korting op halve rondreizen

2018

Ontluikende lente óf magische middernachtzon! Profiteer van een korting tot 200 pp!

Expeditie aanbiedingen

Tijdelijk korting van € 300 of € 600 pp op nieuwe expeditiereizen

Single aanbiedingen

Single aanbieding Noorderlicht: 4e kwartaal 2017

Geen 1-persoonstoeslag op 10 Expeditie Zeereizen naar Spitsbergen, IJsland, Groenland, Europese kust, Transatlantische oversteek, Braziliaanse kust, Patagonië en Antarctica!

Kras

Deze busrondreis wordt mede georganiseerd door Kras.nl

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP