Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Landingen op Antarctica

Klik voor een grotere foto

In de eindeloze witte wildernis van Antarctica laat de natuur zich van haar meest verheven en grootse kant zien. Tijdens deze indrukwekkende reis volgt u de sporen van de grote ontdekkingsreizigers en beleeft u ontzagwekkende landschappen die er nu nog net zo uitzien als toen de eerste mensen ze aanschouwd hebben.

Weers-, wind- en ijsomstandigheden bepalen programma en tijdschema van uw reis. Veiligheid heeft steeds onze prioriteit, daarom bepaalt de kapitein de definitieve koers pas tijdens de zeereis. Zo is elke expeditie een eenmalige belevenis en elke reisroute slechts een voorlopige.

Hieronder vindt u een selectie van mogelijke bestemmingen voor landingen in het zuidpoolgebied. Enkele daarvan zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen te bereiken.

Klik voor een grotere foto

 

Deception Island, Zuid-Shetlandeilanden

Deception Island is één van de hoogte-punten van de Zuid-Shetlandeilanden. Haar karakteristieke ringvorm dankt zij aan een gedeeltelijk ingestorte calderavulkaan, waarin een natuurlijke haven ontstond.Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisvangststation en een vervallen Brits onderzoeksstation.

Klik voor een grotere foto

Half Moon Island, Zuid-Shetlandeilanden

Dit eiland met haar spectaculaire antarctische landschap is verbluffend fotogeniek.Half Moon Island is een glinsterende edelsteen onder de schatten van de eilandengroep. Haar getande en gekloofde klippen herbergen een grote kolonie stormbandpinguïns. Bovendien ziet u antarctische sterns, kelpmeeuwen, zuidpoolkip, Wilsons stormvogeltje en talrijke zeehondensoorten.

Yankee Harbour, Zuid-Shetlandeilanden

De vroegere zeehondenjagers uit de regio gebruikten de beschutte, natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich Island als basiskamp. Overblijfselen uit deze lang vervlogen dagen zijn nog steeds te zien, maar de eigenlijke attractie is een kolonie ezels-pinguïns met naar schatting 4.000 broedparen.

Cuverville Island

Cuverville Island in het Errera-kanaal is de thuisbasis van de grootste bekende kolonie ezelspinguïns. Het smalle Errerakanaal biedt een spectaculaire passage naar Cuverville omdat veel ijsbergen in deze ondiepe wateren aan de grond lopen. Kijk daarbij toe hoe het MS Fram voorzichtig tussen de ijsbergen door zal navigeren. Dat is net zo opwindend als de levendige wirwar van broedende pinguïns op het strand.

Klik voor een grotere foto

Neko Harbour

Omgeven door hoge bergen en de reusachtige gletsjerwanden van het schiereiland, ligt Neka Harbour met zijn kolonie ezelspinguïns en een kleine Argentijnse reddingshut in de Andvord-Bay gevlijd. Neko is genoemd naar een oude walvisvaarder en één van de weinige plekken waar u op het antarctische vasteland komt.

Paradise Bay

Niet alleen de naam is paradijselijk, maar ook de rijkdom aan fantastische indrukken. Door de Gerlachestraat is Paradise Bay beschut en biedt de zeldzame kans om aan land te gaan en zo van spectaculaire uitzichten te genieten. Hier vindt u het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense onderzoeksstation González Videla, maar ook kolonies van pinguïns in de nabije omgeving.

Lemaire kanaal

Dit 11 kilometer lange en 1,6 kilometer brede kanaal is één van de allermooiste zeestraten van Antarctica. Het geeft een indruk van wat zo fascinerend is aan dit overweldigende landschap. Het is tegelijk imposant en verheven, breekbaar en sterk, uitnodigend en ongastvrij.

Klik voor een grotere foto

Peterman Island

De ligging in de schilderachtige Penola Strait maakt Peterman Island tot ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

Klik voor een grotere foto

Port Lockroy

Het Britse onderzoeksstation op Goudier Island in Port Lockroy werd in 1941 in gebruik genomen en in 1962 opgeheven. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Nu is het één van de meest bezochte plekken van de zuidpool en wordt het leven weergegeven in een onderzoeksstation van de jaren 50 van de vorige eeuw.

Wilhelmina Bay

De bergen en enorme gletsjers rondom Wilhelmina Bay garanderen u een dramatisch decor en bizarre ijsformaties. Hier is de tafel voor zeehonden en walvissen rijk gedekt – een reden waarom walvisvaarders hier vroeger vaak op jacht gingen.

Klik voor een grotere foto

Antarctic Sound

Het gigantische continentale ijs van het Antarctische continent laat kilometerlange tafelvormige ijsbergen ontstaan. In de sterke stromingen van de Weddellzee drijven deze grote platte ijsbergen naar het noorden in de Antarctic Sound aan het noordoostelijke eind van het Antarctische Schiereiland.

Brown Bluff

Brown Bluff ligt aan de kust van de Antarctic Sound, aan de punt van het Antarctische Schiereiland. Hier drukt een indrukwekkende klip van 745 meter hoog zijn stempel op het landschap, zoals de naam "Bluff" (= klip) al verraad. De torenhoge roestkleurige klip heeft een vulkanische oorsprong en het strand is bezaaid met zogenaamde "lavabommen".

Hurtigruten Expeditie Zeereizen 2012 en 2013

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

ms Fram

SUITE-BONUS: boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomstpresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst

Scheepsplattegrond

Volg de blog van het expeditieteam

Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden

Wijzigingen van de reis en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP