Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

12 Daagse expeditiereis - CENFREUR1701

Bremerhaven–Tromsø
Langs de karakteristieke Noorse fjordenkust

Van Duitsland naar Noord-Noorwegen

Ontdek het echte, authentieke Noorwegen! We tonen u de schatten van ons vaderland. Vaar langs de spectaculaire Westkust, naar plaatsen die voor grotere schepen onbereikbaar zijn. Ons expeditieteam begeleidt u op wandelingen door de indrukwekkende natuur, op vogelsafari of bij een museumbezoek.

1e dag: Bremerhaven, Duitsland

De 1200 jaar oude Hanzestad is de grootste havenstad in het noorden van Duitsland en speelt een cruciale rol in de economie. De stad bruist van erfgoed, wetenschap en innovatie.

2e dag: Op zee

Langzaam maar zeker nadert u één van de meest spectaculaire kustlijnen van Europa. De presentaties van de expeditieleider bereiden u vast voor op uw Noorwegen avontuur!

3e dag: Haugesund

De haven, op loopafstand van het centrum, is het kloppend hart van het bruisende Haugesund, een stad die bekend staat om zijn vele festivals. Het is ook de thuishaven van een belangrijk stuk Vikinggeschiedenis.

4e dag: Værlandet, Atløy & Nærvik

Værlandet en Bulandet zijn de meest Westelijk gelegen bewoonde kustgemeenten in Noorwegen. Bij de ingang van het fjord, onder het toeziend oog van de imposante berg Alden, zien de door zes nieuwe bruggen verbonden eilanden eruit als parels aan een ketting. We bezoeken bezienswaardigheden en laten reisleider Ruth Bakke, die haar hele leven hier woonde, alles vertellen over het dagelijks leven.

5e dag: Ulsteinvik

Ulsteinvik ligt grotendeels op het eiland Hareidlandet, een klein deel ligt op het eiland Dimna. De 150 mensen die hier leven, worden tussen februari en augustus vergezeld door meer dan 500.000 nestelende vogels waaronder papegaaiduikers met hun opvallende oranje snavel. De fjorden zijn hier nauw en alleen een goed wendbaar, kleiner schip als ms Fram kan in deze wateren varen.

6e dag: Bud & Bjørnsund

In de 16de en 17de eeuw was Bud de grootste handelsplaats tussen Bergen en Trondheim. Tegenwoordig is Bud een charmant vissersdorp. Hier kunt u onder meer een vesting uit de Tweede Wereldoorlog en het maritiem archeologisch museum bezoeken. Per polarcirkelboot zullen we verscheidene dorpjes aandoen.

7e dag: Frøya

Dit eiland is door meer dan 5.400 kleine eilanden en klippen omgeven. Hier broeden honderdduizenden zeevogels, maar kunt u ook grijze zeehonden of kegelrobben zien. Uw expeditieleider vertelt meer over de bijzondere flora en fauna.

8e dag: Vega

De Vega-Archipel is door UNESCO beschermd vanwege het harmonische samenleven van bewoners met de Eidereend. Een excursie naar het Eider Museum is inclusief.

9e dag: Træna & Vikingen

Træna is één van de kleinste gemeenschappen in Noorwegen, maar van grote geografische betekenis omdat de poolcirkel de gemeente doorkruist. Als u voor het eerst de poolcirkel passeert, wacht u bij het poolcirkel monument op het eiland Vikingen een kleine ceremonie: de ‘Neptunus Doop’.

Klik voor een grotere foto

10e dag: Værøy, Lofoten

Een imposant rotslandschap dat stijl uit de oceaan oprijst, bontgekleurde 'rorbu' vissershuizen op palen: dat kunnen alleen de Lofoten zijn. Met Hurtigruten krijgt u een unieke indruk van het authentieke leven dat door veel reizigers wordt beschouwd als het meest bijzondere van de Noorse kust. Geniet van de stadswandeling en laat de Noorse sagenwereld op u inwerken als u met ms Fram de slechts 100 meter brede Troll­fjord invaart en de Raftsundet passeert.

11e dag: Andenes, Vesterålen & Senja

De wateren bij de Vesterålen eilandengroep behoren tot de beste visgronden van Noorwegen. Het eiland Andøya is een hoogtepunt dat naast vele interessante musea een ruimtevaartcentrum heeft waar u aan een virtuele reis kunt deelnemen. In Gryllefjord (Senja) laat een excursie u zien hoe het dagelijks leven in een vissersplaats verloopt.

12e dag: Tromsø

Tromsø, het Parijs van het Noorden, is een levendige stad die door imposante bergen, diepblauwe fjorden en honderden eilanden omgeven is. In de gezellige stad, die ook 'Poort naar de Noordpool' wordt genoemd, kunt u de moderne IJszee­kathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum bezoeken. Tromsø wordt veelal gebruikt als vertrekpunt voor Arctische expedities.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfer in Bremer­haven. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • 4 Excursies: 'Coastal culture (Bud/Bjørnsund)', 'Eider museum (Vega)', 'Wandeling door de nederzetting (Værøy)' en 'Bezoek aan Nusfjord' • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Vervoer naar Duitsland en vlucht vanaf Tromsø, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode: 29/3–15/4/2017

Boekingscode: CENFRWOR1702

vanaf € 4.877 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP