Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

7 Daagse expeditiereis - CENFREUR1702A

Amsterdam*–Lissabon
Parels van de Atlantische kust

Amsterdam, Guernsey, Spanje & Portugal

Ontdek de interessante havens en de rijke verscheidenheid aan cultureel en natuurlijk erfgoed langs de Europese kust. Op deze avontuurlijke reis zult u door onze lezingen, activiteiten en excursies meer over de fascinerende geschiedenis, architectuur en cultuur van de parels van de Atlantische kust leren.


* Deze reis kan ook als 9-daagse expeditie vanaf Bergen (Noorwegen) worden geboekt: vanaf € 2.263, boekingscode CENFREUR1702.

 

Single aanbieding 9-daagse expeditie CENFREUR1702 vanaf Bergen:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

 

1e - 2e dag: Amsterdam

Op haar route vanaf Bergen (waar u ook kunt inschepen) zal ms Fram 's zaterdags bij de Passenger Terminal in het centrum aanleggen zodat passagiers bijna twee dagen de tijd hebben om onze mooie hoofdstad te verkennen. De kans is groot dat u zelf ook nog iets over Amsterdam kunt leren. Per schip uit Amsterdam vertrekken heeft een unieke flair als we begin zondagmiddag over het IJ varend de stad achter ons laten en over het Noodzeekanaal naar de sluizen van IJmuiden koers zetten. Vervolgens zullen we de rest van de dag door het druk bevaren 'Kanaal' varen dat de Noordzee met de Atlantische Oceaan verbindt. Dit is 's werelds drukst bevaren zeestraat waar meer dan 500 schepen per dag passeren. Vanaf het dek of de panoramalounge kunt u de vele verschillende oceaanschepen observeren.

3e dag: Guernsey (Kanaaleilanden)

Het vlakbij de kust van Frans Normandië gelegen Guernsey is het tweede grootste Kanaal­eiland. De eilanden hebben een zeer gecompliceerde politieke status. Ze zijn onderhorig aan de Britse kroon , maar ze behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk. De invloed van de Golfstroom zorgt voor een zeer mild, bijna mediterraan klimaat. De hoofdstad Saint Peter Port wordt beschouwd als een van Europa's mooiste havens en heeft een fascinerende mix van stijlen waarin meer dan 5.000 jaar geschiedenis is geconserveerd. Geniet van het schitterende landschap, de krijtrotsen, een dagje winkelen, het kasteel, het Victor Hugo huis, musea of ontspan in een pub.

4e dag: Op zee (Golf van Biskaje)

Een dag op zee betekent vanaf dek of de panoramalounge uitkijken naar dolfijnen, walvissen en zeevogels. Leerzaam zijn de lezingen van het expeditieteam over de geschiedenis en biologie die in de collegezaal of op dek worden gegeven.

5e dag: La Coruña, Spanje

In deze historische stad in Galicië, in het uiterste noordwesten van Spanje, staat de tweeduizend jaar oude Herculestoren - de oudste nog in gebruik zijnde Romeinse vuurtoren. Het Keltische en Romeinse erfgoed heeft nog steeds een mystieke en magische allure. De naam stamt af van het Latijnse 'Caronium', dat ooit een Romeins oppidum was. Het oudste deel - de Cidade - is gebouwd op een oude Keltische castro. De stad had haar bloei in de 14e en 15e eeuw toen het functioneerde als poort voor Engelse pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Tegenwoordig is de stad bekend vanwege de karakteristieke glazen balkons, ook wel 'galerías' genoemd. Maak een wandeling door de historische stad en ontdek de overblijfselen uit de verschillende beschavingen en culturen die de stad haar prachtige uitstraling hebben gegeven. Naast het 'Palacio de la Ópera' en het 'Teatro Rosalía de Castro' kent de stad vele musea, waaronder het Museo de Arte Contemporánea Unión Fenosa, het Museo Arqueolóxico e historico, het museum voor de Grafische kunsten, Museo Militar Regional, het Technologisch wetenschapsmuseum en Zeeaquarium met o.a. een nagebouwde duikboot van Kapitein Nemo volgens de roman van Jules Verne.

Klik voor een grotere foto

6e dag: Leixões & Porto, Portugal

Aan de monding van de Douro rivier ligt Leixões, zo'n 10 kilometer van Porto, één van de oudste maar ook meest charismatische Europese steden. Porto, de tweede grootste metropool van Portugal, is een mengeling van de smaak van zoete wijn, een typische Britse koloniale houding en de lokatie van een grote rivier. Het historische centrum, Ribeira - aan de noordelijke oever van de Douro, is een UNESCO Wereld­erfgoed locatie waar u vanuit replica's van de oude 'Rabelo boten' een perfect uitzicht over de stad heeft. Porto is vooral bekend vanwege haar port, de port(o)wijn, die hier wordt gelagerd en over de gehele wereld wordt geëxporteerd. Toonaangevende architecten uit de hele wereld hebben de stad van een mengeling aan monumenten en barokke houtsnijwerken uit heden en verleden voorzien. We hebben een hele dag om Porto en haar prachtige 'Costa Verde' omgeving te verkennen.

7e dag: Lissabon, Portugal

Lissabon is na Athene de oudste hoofdstad van Europa, waar de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster, tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Verken de oude stad met z'n beroemde gebouwen te voet, zoals de in een neo-gotische stijl gebouwde 45m hoge Santa Justa lift. Grote ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama en Ferdinand Magellan woonden hier ooit. Proef de smaak van Portugal in een van de vele restaurants, cafés en bars voordat u terug naar huis vliegt.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Vlucht vanaf Lissabon, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

7 daagse expeditiereis

Reisperiode: 23/9–29/9/2017

Boekingscode: CENFREUR1702A

vanaf € 1.696 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP