Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

14 Daagse expeditiereis - CENFRGRE1701

Longyearbyen–Reykjavík
Langs de 3 grootste Arctische eilanden

Spitsbergen, Groenland & IJsland

Beleef deze bijzondere wereld met een expert die thuis is in deze wateren! Nergens anders krijgt u zo'n authentieke blik op Spitsbergen, Groenland en IJsland. In de nationale parken komt u dagenlang geen spoor van de bewoonde wereld tegen maar ziet u een tijdloos labyrint als in een ijssprookje. Ga mee op expeditie!

1e-2e dag: Longyearbyen

Deze reis start met een vlucht vanaf Duitsland naar Longyearbyen op Spitsbergen. Indien gewenst maakt Norske een offerte-op-maat voor een vlucht vanaf Amsterdam. U wordt door Hurtigruten in de hoofdstad van de ­Svalbard archipel begroet. De Noorse nederzetting is een verrassend kosmopolitisch stadje met kunstgalerijen, cafés, restaurants en een winkel­centrum. De invloed van de arctische omgeving is duidelijk merkbaar. Na een overnachting en een stadsrondrit vertrekken we in de middag voor een uniek Arctisch avontuur.

3e dag: Nationaalpark Noordwest-Spitsbergen

Spitsbergen is een passende naam. Scherpe rotsen en toendra landschappen wisselen zich hier af. Geologisch gezien, vindt u op Spitsbergen de meest uiteenlopende formaties en stenen. Onze geologen vertellen u er alles over. Onder de vele mogelijkheden om het land te bezoeken, bevinden zich de majesteitelijke Kongsfjord (Koningsfjord) en de Magdalenafjord met het historische walvisstation uit de 16e eeuw met zijn kerkhof, waarop de oude walvisjagers hun laatste rustplaats vonden. In Ny Ålesund is één van de meest moderne poolonderzoeksinstituten gevestigd.

Klik voor een grotere foto

4e dag: Op zee

Met ms Fram passeren we de Framstraat, genoemd naar de oorspronkelijke Fram waarmee Roald Amundsen als eerste mens de Zuidpool bereikte. Genoeg tijd om een spannende lezing van het expeditieteam over noordoost Groenland bij te wonen.

5e-11e dag: Nationaalpark Noordoost-Groenland

In noordoost Groenland wordt uw begrip van afstanden op de proef gesteld. Want zonder oriën­tatiepunt is deze enorme vlakte, die 900.000 vierkante kilometer omvat, nauwelijks te omvatten.
We varen door 's werelds grootste fjordensysteem waar de warme golfstroom overgaat in kouder water. Enkele van de plaatsen die we op deze expeditie bezoeken zijn de afgelopen eeuwen nauwelijks bezocht. De 'Alpine-achtige' bergen stijgen loodrecht tot een hoogte van meer dan 2.500 meter boven zeespiegel en het omgevende landschap met de imposante gletsjers, basalt rotsformaties en granietsteenvlakten lijkt zich tot in het oneindige uit te strekken. Alleen een wendbaar schip als ms Fram kan in deze gigantische natuur navigeren. In deze onbewoonde regio profiteert de fauna volop: met wat geluk ziet u ijsberen, poolvossen en walrussen. De bruine puntjes op de bergen zijn muskusossen, een hoefdier uit het Arctisch gebied. Geplande aankomsten zijn: de Keizer Franz Josef- en de Alpenfjord. De wateren zijn bezaaid met grote ijsbergen, de dalen worden bewoond door muskusossen, poolvossen en de zeer zeldzame Arctische wolf, terwijl de witte Groenland valk, de sneeuwuil en een grote verscheidenheid aan zeevogels in de lucht te spotten zijn. En waar ijs is... zijn ijsberen!
Onze professionele sprekers zullen u veilig begeleiden op de bergwandelingen en kleine boottrips, naast de informatie en lezingen die ze u geven over de plaatsen die we bezoeken.

12e dag: Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), Groenland

De bijna onuitsprekelijke naam van deze nederzetting betekent: ‘Plaats met de grote huizen’ en is zo’n beetje de meest afgelegen stad in Groenland. Toch voelt het na zo veel dagen in de onbewoonde wereld, bijna als grootstedelijk aan! De jagers die hier wonen, zijn de enigen die vallen mogen zetten in het Nationale Park Noordoost-Groenland. Het programma hier omvat onder meer het museum, de kerk en een foto tentoonstelling.

13e dag: Ísafjörður

We steken nog eens de Straat Denemarken over, verlaten daarmee de noordpoolcirkel en varen zuidwaarts naar het IJslandse Ísafjörður, een belangrijk handelscentrum voor vis. Maak een wandeling, geniet van de gevarieerde architectuur en ontdek de gastvrijheid van dit kleine stadje.

14e dag: Reykjavík, IJsland

In Reykjavík wacht u een levendige metropool met veel creativiteit en een bloeiend cultuurlandschap. De perfecte plek om na het onvergetelijke natuuravontuur weer aan de civilisatie te wennen voordat we terug naar Duitsland vliegen.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vluchten Duitsland–Longyearbyen en Reykjavík–Duitsland (beperkt aanbod; vraag naar de voorwaarden) inclusief luchthavenbelastingen. Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Excursie in Longyearbyen inclusief lunch. • Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen incl. ontbijt. • Transfers in Longyearbyen en Reykjavík • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

14 daagse expeditiereis

Reisperiode: 24/8–6/9/2017

Boekingscode: CENFRGRE1701

vanaf € 7.648 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP