Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

10 Daagse expeditiereis - CENFRSPI1701

Tromsø–Spitsbergen–vv
In het spoor van de ontdekkingsreizigers

Retour Svalbard

Deze Arctische expeditie verdient haar naam: op deze breedtegraad domineert het poolijs. Fjorden en land zijn met een dikke sneeuwlaag bedekt. Op Spitsbergen schijnt de middernachtzon. Een unieke reis op 80° Noorderbreedte - de officiële grens van het Noordpoolgebied - die u alleen met Hurtigruten meemaakt.

1e dag: Tromsø

U begint uw avontuur waar ook de grote ontdekkingsreizigers als Roald Amundsen startte. In Tromsø huurde hij zijn manschappen in. Hij hoopte dat deze mannen uit de Noordelijke regionen genoeg ervaring in de ijzige oceanen hadden. Ook vandaag de dag is Tromsø het startpunt van onderzoeksprojecten naar de Noordpool. Maar deze ‘Poort naar de Noordelijke IJszee’ biedt meer, zoals de karakteristieke IJszeekathedraal.

2e dag: Bjørnøya

Het zuidelijkste eiland van de Svalbard eilandengroep Bjørnøya ligt geïsoleerd in de Arctische Oceaan, ongeveer halverwege de Noordkaap en Spitsbergen. Vrijwel het gehele eiland is een natuurreservaat. Ondanks de naam (bereneiland) is het geen permanente verblijfplaats voor ijsberen hoewel ze in de winter wel eens op de uitgestrekte ijsvlakten worden gezien. De enige inheemse landzoogdieren zijn poolvossen en het eiland herbergt de grootste zeevogelkolonie van het noordelijk halfrond. Bij ons bezoek aan het eiland kunt u de flora en fauna van nabij aanschouwen. In Herwighamna is een weerstation dat meteorologische observaties uitvoert.

3e-4e dag: Spitsbergen

Het is nog lente en het wordt spannend hoe de ijssituatie op Spitsbergen is. Alleen een schip als ms Fram met een hogere ijsklasse kan in dit jaargetijde in de fjord varen. Als u zwarte punten op het ijs ziet, zijn het waarschijnlijk Ringel­robben die hier het nageslacht ter wereld brengen. Deze oneindig grote vlakte is de ideale jachtgrond voor ijsberen.

5e dag: Longyearbyen

U verwacht het misschien niet, maar eigenlijk is het klimaat op Spitsbergen mild, vooral aan de Westkust met de warme golfstroom. In deze grootste nederzetting op Spitsbergen treft u cafés, exclusieve restaurants met specialiteiten als rendier, en hotels. Wie een kick zoekt, kan deelnemen aan een hondensledetocht, een sneeuwscootersafari of een ijsgrotten wandeling.

Klik voor een grotere foto

6e-7e dag: Longyearbyen & Barentszburg

Op het eerste gezicht is Spitsbergen een homogeen landschap. Maar in werkelijkheid heeft het een enorme geologische, klimatologische en culturele verscheidenheid. Bij een bezoek aan de nederzetting Barentszburg met haar typische Russische architectuur wordt dat duidelijk. Het plaatselijk museum toont u meer over deze extreme regio.
In het nationaal park Noordwest-Spitsbergen bevindt zich het grootste fjordensysteem van de noordwestelijke regio: de Kongsfjord (Koningsfjord), ingepast in het monumentale berglandschap. De kleine broer van de Kongsfjord is de aan de oostkust gelegen Krossfjord. Deze fjord heeft een heel ander, meer ijsrijk en woest karakter. Het schiereiland met de berg Mitra is met haar mooie landschap een bezoek meer dan waard. We zullen ook Ny-Ålesund op 78° 55' N bezoeken, een nederzetting met moderne Arctische onderzoeksstations.
Naast het hoofdeiland Spitsbergen, zijn er vele kleine eilanden waar het minstens zo spannend is voor ontdekkingsreizigers. Een interessante optie is Ytre Norskøya. Hier kunt u mooie wandelingen maken die u tot indrukwekkende hoogte brengen. Zo kunt u genieten van de unieke panoramische uitzichten over de omringende natuur.

Klik voor een grotere foto

8e dag: Bjørnøya

Vandaag plannen we een bezoek aan het onbewoonde eiland Bjørnøya. De bijzondere natuur op het eiland wordt sinds 2002 beschermd.

9e dag: Naar de Noordkaap

Vanuit het Noorden naar de Noordkaap reizen, is een ervaring die u slechts met weinig mensen zult delen. Dierenliefhebbers wordt aangeraden de camera klaar te hebben: op de vogelklip Gjesværstappan is het rond broedtijd een drukte van belang en ziet u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten.

10e dag: Tromsø

Als u in Tromsø weer van boord gaat, zult u zich als een poolheld voelen. De terugkeer in de civilisatie is een enorm contrast met de expeditie die u zojuist achter u heeft. Dat wordt wennen!

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

10 daagse expeditiereis

Reisperiode: 18/5–27/5/2017
27/5–5/6/2017

Expeditieschip: ms  Fram

Boekingscode: CENFRSPI1701

vanaf € 3.395 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP