Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

10 Daagse expeditiereis - CENFRSPI1705

Rondom Spitsbergen
In het rijk van de ijsbeer

De authentieke Spitsbergen ervaring

Deze authentieke Spitsbergen-ervaring neemt u mee rondom het grootste eiland van Svalbard. Ons doel is om boven de 80e breedtegraad uit te komen en u de schitterende oostelijke natuurreservaten en spectaculaire hoogtepunten van het noordpoolgebied ten tijde van de middernachtzon te laten zien.

1e-2e dag: Longyearbyen

De reis begint met een vlucht vanaf Duitsland naar het bijzondere en verrassend kosmopolitische Longyearbyen. Geniet van de stedelijke flair van deze informele hoofdstad. Voordat we de tweede dag op het comfortabele ms Fram inschepen maken we nog een stads­tour. Het avontuur kan beginnen.

3e-5e dag: Nationaalpark Noordwest-Spitsbergen

Het Noordwesten werd op 17 juni 1596 door Willem Barentsz en zijn bemanning ontdekt. Hij gaf het eiland de Nederlandse naam 'Spitsbergen' vanwege, zoals de naam al aangeeft, de vele spitse bergen. Bij de bewoners is het nationale park ook bekend als Noordwestkurve. Een hoogtepunt in deze regio is de Konings­fjord (Kongs­fjord) waar alpine berg­landschappen, duizenden zeevogels en machtige gletsjers het landschap beheersen. Het gletsjerfront van de Kronebre- en de Kongsveg- gletsjers is ongeveer 5 kilometer breed. In het Magdalenefjord kunt u het historische walvisvangststation bezoeken. Richting het Noordwesten bereiken we de Kross­fjord en Mitrahalvøya waar restanten van de vroegere walvisjacht zijn te zien. De ongerepte natuur laat zich zien in de hoogalpine flora en in de vogelklippen. Geoefende speurdersogen zien hier regelmatig een Svalbard-Rendier. Op 78° 55' N bezoeken we Ny-Ålesund, een van de noordelijkste permanent bewoonde nederzettingen dat vroeger werd gedomineerd door kolenmijnen en tegenwoordig een belangrijk internationaal onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied is. Bezoek het noordelijkste postkantoor ter wereld of de ankertoren waarvandaan poolreiziger Roald Amundsen op 11 mei 1926 met het luchtschip Norge vertrok voor de eerste succesvolle vlucht over de Noordpool. Op de meest noordelijke punt van onze expeditie, in de Woodfjord, wacht een adembenemend spektakel als onder oorverdovend geraas grote stukken onstuimig ijs aan het uiteinde van de enorme Monaco gletsjer afkalven. De bekende warmwaterbronnen van Jotunkjeldane liggen in de buurt.

Klik voor een grotere foto

6e-8e dag: Natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen & Nationaalpark Zuid-Spitsbergen

Het ms Fram zal haar weg vervolgen door de beroemde Straat Hinlopen, die de scheiding vormt tussen de oostkust van Spitsbergen en het grote, met ijs bedekte eiland Nordaustland. Ja, u voelt het goed: in het Oosten is het klimaat ruiger dan in het Westen omdat hier een koude zeestroom loopt. Nergens is de kans groter om ijsberen te zien want het Storfjord is hun perfecte leefomgeving. Maar dat geldt eigenlijk voor deze hele reis: 'waar ijs is, is er ook een grote kans op ijsberen!' Onze expeditieleider vertelt over de grote slachting van walvissen die aan het einde van de 17de eeuw plaatsvond in Sorgfjord. En vanaf deze regio probeerde kapitein Parry tevergeefs als eerste de Noordpool te bereiken. Alkefjellet wordt wel het ‘New York van de vogels’ genoemd omdat de pinakels van de rotsen tot 350 meter hoogte reiken. Hier vinden diksnavels een perfecte broedplaats. Als we naar het zuiden varen, ziet u aan de linkerhand Edgøya één van de grootste eilanden van deze archipel. Opmerkelijk is dat de westoever niet met gletsjerijs is bedekt, dit in tegenstelling tot de oostelijke kust van Spitsbergen. Op de zuidelijke punt, al op de terugweg naar Longyearbyen, passeert u de indrukwekkende Hornsundfjord. Hornsund werd voor het eerst door de Engelsen ontdekt die er lange tijd een monopolie hadden op de walvisvangst. Geologisch is dit gebied zeer interessant, uw expeditieleider vertelt u meer over de verschillende steensoorten.

9e dag: Isfjord

Tot slot nog een heel bijzondere, ja zelfs het meest bekende en prominente fjordenstelsel van Svalbard: de Isfjord. In de buitenste armen van deze fjord leven broedende diksnavels. In het binnenste deel is er een grote landschappelijke verscheidenheid. Geweldige u-vormige dalen die door gigantische gletsjers zijn uitgesleten, zijn vandaag de dag de thuishaven van een grote populatie Svalbard-Rendieren.

10e dag: Longyearbyen

Met deze bijzondere belevenis en overladen met de meest uiteenlopende spectaculaire indrukken varen we terug naar Longyearbyen voor de terugvlucht naar Duitsland. Indien gewenst kan Norske een offerte-op-maat maken voor vluchten vanaf Amsterdam.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Retourvlucht Duitsland–Longyearbyen vv (beperkt aanbod; vraag naar de voorwaarden) inclusief luchthavenbelastingen. Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Transfer in Longyearbyen inclusief excursie. • Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

10 daagse expeditiereis

Reisperiode:
3/7–12/7/2017
11/7–20/7/2017
19/7–28/7/2017
27/7–5/8/2017

Boekingscode: CENFRSPI1705

vanaf € 5.952 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP