Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

12 Daagse expeditiereis - CENFRSPI1706

Rond de Svalbard Archipel
Spitsbergen, Nordaustlandet & Edgeøya

De grote Arctische expeditie met 4 Nationale Natuurparken

Een unieke expeditie met vele landingsplaatsen en spannende ervaringen. Er is een goede kans om ijsberen te zien want er zijn meer ijsberen dan mensen op Svalbard, de grootste arctische wildernis van Europa. Als we Spitsbergen omzeilen, varen we boven de 80º N, langs de ijsrand van de Arctische Oceaan.

Single aanbieding voor reisperiode 14/8–25/8/2017:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Geldt alleen voor de expeditiereis van 14/8–25/8/2017!

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e - 2e dag: Longyearbyen & Barentszburg

Deze reis start met een vlucht vanaf Duitsland naar Longyearbyen op Spitsbergen. Indien gewenst maakt Norske een offerte-op-maat voor een vlucht vanaf Amsterdam. De Noorse nederzetting is een verrassend kosmopolitische stad met kunstgalerijen, cafés, restaurants en een winkelcentrum. De invloed van de arctische omgeving is duidelijk merkbaar. Na een overnachting en een stadsrondrit vertrekken we in de middag voor een uniek Arctisch avontuur. In de Russische nederzetting Barentszburg, aan de Grønfjord kunt u een (optioneel) bezoek brengen aan het Pomoren museum, dat u alles laat zien over de -folklore van- Pomoren, van origine Russische migranten. Het kolenmijnen-stadje Barentszburg bezit nog veel communistische symbolen waaronder een borstbeeld van Lenin en modernistische Sovjetgebouwen.

Klik voor een grotere foto

3e - 5e dag: Nationaalpark Noordwest Spitsbergen

Het Noordwesten werd op 17 juni 1596 door Willem Barentsz ontdekt. Bij de bewoners is het nationale park ook bekend als Noordwestkurve. Een hoogtepunt in deze regio is de Konings­fjord (Kongs­fjord) waar alpine berg­landschappen, duizenden zeevogels en machtige gletsjers het landschap beheersen. Het gletsjerfront van de Kronebre- en de Kongsveg- gletsjers is ongeveer 5 kilometer breed. In het Magdalene­fjord kunt u het historische walvisvangststation bezoeken. Richting het Noordwesten bereiken we de Kross­fjord en Mitrahalvøya waar restanten van de vroegere walvisjacht zijn te zien. De ongerepte natuur laat zich zien in de hoog­alpine flora en in de vogelklippen. Ny-Ålesund is tegenwoordig een belangrijk internationaal onderzoekscentrum voor het noordpoolgebied. Op de meest noordelijke punt van onze expeditie, in de Woodfjord, wacht een adembenemend spektakel als onder oorverdovend geraas grote stukken onstuimig ijs aan het uiteinde van de enorme Monaco gletsjer afkalven. De bekende warmwaterbronnen van Jotunkjeldane liggen in de buurt.

6e - 9e dag: Natuurparken Oost Svalbard & Zuid Spitsbergen

We varen door de beroemde Straat Hinlopen, die de scheiding vormt tussen de oostkust van Spitsbergen en het grote, met ijs bedekte eiland Nordaustland. Hier is het klimaat ruiger omdat hier een koude zeestroom loopt. Nergens is de kans groter om ijsberen te zien want het Stor­fjord is hun perfecte leefomgeving. Maar dat geldt eigenlijk voor deze hele reis want 'waar ijs is, zijn ijsberen!' Onze expeditieleider vertelt over de grote slachting van walvissen die aan het einde van de 17de eeuw plaatsvond in Sorgfjord. En vanaf deze regio probeerde kapitein Parry tevergeefs als eerste de Noordpool te bereiken. Alkefjellet wordt wel het ‘New York van de vogels’ genoemd omdat de pinakels van de rotsen tot 350 meter hoogte reiken. Hier vinden diksnavels een perfecte broedplaats. Røssøya ligt minder dan 1000 km van de Noordpool, en vanaf hier kunt u er bijna zeker van zijn dat niemand zich tussen u en de 90° Noord bevindt. Phippsøya is de thuisbasis van een grote kolonie ivoormeeuwen, en er zijn hier vrijwel altijd ijsberen. Als we naar het zuiden varen, ziet u aan de linkerhand Edgøya één van de grootste eilanden van deze archipel. Opmerkelijk is dat de westoever niet met gletsjerijs is bedekt, dit in tegenstelling tot de oostelijke kust. Op de zuidelijke punt passeert u de indrukwekkende Hornsundfjord. Hornsund werd voor het eerst door Engelsen ontdekt die er lange tijd een monopolie hadden op de walvisvangst. Geologisch is dit gebied zeer interessant, uw expeditieleider vertelt u er graag meer over.

Klik voor een grotere foto

10e dag: Bellsund

Bellsund, waar we de majestueuze Klokkefjellet bergpas zullen passeren, is het op twee na grootste fjordensysteem van Svalbard. Op onze landingen bezoeken we kleine jagers nederzettingen tussen de prachtige Artische flora en fauna.

11e dag: Isfjord

Tot slot nog het meest bijzondere en prominente fjordenstelsel van Svalbard. De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord waarin acht andere fjorden uitkomen. Een van de bekendste bergen is Alkhorn. In de buitenste armen van deze fjord leven broedende diksnavels. In het binnenste deel is er een grote landschappelijke verscheidenheid. Geweldige u-vormige dalen die door gigantische gletsjers zijn uitgesleten, zijn het leefgebied van een grote populatie Svalbard-Rendieren.

12e dag: Longyearbyen

Overladen met spectaculaire indrukken varen we terug naar Longyearbyen voor de terugvlucht naar Duitsland.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Retourvlucht Duitsland–Longyearbyen vv (beperkt aanbod; vraag naar de voorwaarden) inclusief luchthavenbelastingen. Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Transfer in Longyearbyen inclusief excursie. • Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

12 daagse expeditiereis

Reisperiode:
4/8–15/8/2017
14/8–25/8/2017

Boekingscode:CENFRSPI1706

vanaf € 6.748 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP