Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

17 Daagse expeditiereis - CENFRWOR1703

Lissabon–Manaus
Europa, Afrika & Zuid-Amerika

Portugal, Spanje, Marokko, Kaapverdische Eilanden & Brazilië

Reis mee in de voetsporen van de vrijbuiters naar de regio’s waar piraten, vrijbuiters en kapers honderden jaren dubieuze handel hebben gedreven. Leer alles over de geschiedenis van de piraterij en het ecosysteem van het regenwoud en maak kennis met de fascinerende dierenwereld in dit deel van de wereld.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e dag: Lissabon, Portugal

Lissabon is na Athene de oudste hoofdstad van Europa, waar de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster, tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Verken de oude stad met z'n beroemde gebouwen te voet, zoals de in een neo-gotische stijl gebouwde 45m hoge Santa Justa lift. Grote ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama en Ferdinand Magellan woonden hier ooit. Proef de smaak van Portugal in een van de vele restaurants, cafés en bars voordat u aan boord van ms Fram stapt.

2e dag: Cádiz, Spanje

Cádiz in Andalusië, Zuidwest-Spanje wordt door haar gelijkenis met de hoofdstad van Cuba ook wel het 'Havana van Europa' genoemd. Verken de gezellige smalle straatjes waar de Atlantische golven tegen de zeewering beuken. Cadiz wordt gezien als de oudste stad van het Westen omdat de Feniciërs de stad reeds rond 1100 voor ­Christus hebben gesticht. Later vonden ook Carthagen, Romeinen, Westgoten en Moren hun weg naar de stad. De stad is nog steeds omgeven door overblijfselen van de oude stadsmuur. U kunt bodega's en distilleerderijen bezoeken om meer over sherry te leren want dit is de omgeving van Jerez.

Klik voor een grotere foto

3e dag: Casablanca, Marokko

Ooit stond Casablanca bekend als piratennest, maar tegenwoordig is de 'witte stad', een exotische mix van oud en nieuw. Wij raden u aan om deze fascinerende stad, met haar oude centrum en modieuze Art Deco architectuur uitgebreid te verkennen. Vanaf dek heeft u een prachtig uitzicht op de stad, maar vooral op de impossante Hassan II Moskee.

4e - 7e dag: Op zee

Tijdens de zeedagen naar de Kaapverdische eilanden volgen we de Canarische Stroom, een onderdeel van de Noord-Atlantische Gyre waar de diepe, koude en voedselrijke wateren mengen met het ondiepere en warmere water. Hierdoor is dit deel van de oceaan een opmerkelijke visgrond waar het ook wemelt van de zeezoogdieren en zeevogels. Geniet van het leven op dek of neem deel aan de interessante lezingen van het expeditie Team over onze volgende bestemming.

8e dag: Praia, Kaapverdië

Praia is al sinds 1770 de hoofdstad van Kaapverdië, dat van 1461 tot 1975 een Portugese kolonie was. Het oude fort ‘Fortaleza Real de Sao Felipe’, de fraai gerestaureerde ‘Rua Banana’ en de oudste koloniale kerk van de regio zijn door UNESCO uitgeroepen tot wereld erfgoed.

9e - 13e dag: Op zee

Het per schip oversteken van de Atlantische Oceaan is een bijzondere ervaring waar u optimaal kunt ontspannen, interessante lezingen kunt bijwonen of waarnemen hoe de tinten van de oceaan veranderen als de micro-organismen en zonlicht het water kleuren. Naarmate we de Braziliaanse kust naderen, krijgen we gezelschap van vliegende vissen en zeevogels.

14e - 15e dag: Amazone & Santarém

De Amazone is de langste rivier op aarde en stroomt door het grootste regenwoud ter wereld. Halverwege, bij de samenvloeiing van de Tapajós en de Amazone rivieren, ligt Santarém de belangrijkste havenstad van de regio, ook bekend als de 'Parel van de Tapajós'. Deze in 1661 gestichte stad is op het gebied van geschiedenis en cultuur een van de meest historische steden in Brazilië. Vanaf de boulevard kunt u waarnemen hoe het troebele bruine water van de Amazone zich heel langzaam vermengt met het blauw-groene water van de Rio Tapajos. Santarém is de perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten in het National park Tapajós, waar u heerlijk kunt wandelen of kanoën. Een belangrijke toeristische trekpleister is het tot het beste strand van Brazilië verkozen witte strand van Alter do Chão op de rechteroever van de Tapajós.

16e dag: Parintins, Brazilië

Parintins, op onze route naar de Atlantische Oceaan, is een klein eiland met winkels, eetgelegenheden en een kathedraal die hoog boven de stad uit torent. Maak kennis met het dagelijkse leven, geniet van een lokaal drankje, proef de lokale soep, ga boi-dansen met de lokale bevolking of neem deel aan een wandeling of kajaktocht door de jungle.

17e dag: Manaus, Brazilië

Manaus, genoemd naar de indianenstam Manaó, groeide door de rubberhandel op het eind van de 19e eeuw uit tot een centrum van welvaart. Het neoclassicistische operagebouw 'Teatro Amazonas' en het gietijzeren marktgebouw waren kopieën naar Frans voorbeeld hetgeen de stad de bijnaam 'Parijs van de jungle' verschafte.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

17 daagse expeditiereis

Reisperiode: 29/9–16/10/2017

Boekingscode: CENFRWOR1703

vanaf € 4.480 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Fram

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP