Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENMSANT1702

Fascinerend landschap van fjorden, gletsjers & ijsbergen

Chileense fjorden, Patagonië en Antarctica

Op uw expeditie rond de poolcirkel beleeft u het ene na het andere hoogtepunt. Ervaar de ongerepte natuur van de Chileense fjorden, de door sagen omgeven Kaap Hoorn, en de imposante gletsjers in Patagonië. Wie daarnaast nog de unieke en ongeëvenaarde dierenwereld meerekent, begrijpt dat dit de reis van uw leven wordt!

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

1e dag: Santiago de Chile

De Chileense hoofdstad Santiago de Chile, een levendige stad aan de voet van de Andes, is het startpunt voor deze 15-daagse expeditiereis. In deze mondaine wereldse stad met z'n mediterrane klimaat overnacht u voordat u het fascinerende landschap van fjorden, gletsjers en ijsbergen induikt. Het historische centrum is vrij compact waardoor het gemakkelijk te voet is te verkennen. Vanaf Cerro San Cristóbal kunt u de besneeuwde toppen van de Andes zien.

2e dag: Punta Arenas

Vandaag vliegt u naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas, waar u inscheept op uw comfortabele expeditieschip ms Midnatsol. Punta Arenas is het Chileense centrum voor internationale Antarctische en Patagonische onderzoeken en reizen.

3e-5e dag: Chileense fjorden/Tierra del Fuego

De komende drie dagen verkennen we het betoverende landschap van de unieke Chileense fjorden: bizar gevormde ijsbergen, blauwe gletsjers, verborgen baaien, desolate eilanden, machtige met sneeuw bedekte vulkanen. Eén van de meest beroemde en mooiste fjorden is de Garibaldi fjord. We varen we door het Beagle Kanaal, de Zeestraat Magellaan - genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan - en het Gabriel Kanaal met zijn zeeleeuwen, condors en de beroemde magelhaenpinguïns.

6e dag: Zeedag

Voordat u één van de hoogtepunten van deze reis, Antarctica, bezoekt, bent u een dag op zee, zodat u zich ten volle kunt voorbereiden op de enerverende bezoeken van de komende dagen.

Klik voor een grotere foto

7e-11e dag: Antarctica

Antarctica is het laatste onaangeroerde continent op aarde. Het is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica is een witte wildernis en laat de natuur zien in haar mooiste en meest betoverende verschijning. Uw eerste ontmoeting met Antarctica is Half Moon eiland, de parel van de Zuidelijke Shetlands, met niet alleen de grootste kolonie kinband pinguïns ter wereld - herkenbaar aan de zwarte kinstreep, maar ook vele robbensoorten en een grote verscheidenheid aan vogels. In Yankee Harbour wacht u een ezels­pinguïnkolonie met ongeveer 4.000 broedparen. Vergeet niet een blik te werpen over de McFarlane Straat in de richting van Livingston eiland en de Bransfieldstraat die door walvissen wordt gebruikt als voederplaats. Midden in een adembenemend Antarctisch landschap bevindt zich Neko Harbour waar u gigantische gletsjers ziet en hoort hoe het ijs er vanaf kalft. Op Paradise Bay ligt het Argentijnse onderzoekstation Almirante Brown. Hierna volgt een spectaculaire vaart door het Lemaire Kanaal met haar hoge gletsjers. In het sprookjesachtig ijslandschap van het Neumeyer en Errera Kanaal zijn fantastische dieren te zien zoals pinguïns en zeeluipaarden. Bij Cuverville bevindt zich de grootste ezelspinguïnkolonie ter wereld. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

12e dag: Zeedag

Eindelijk weer eens tijd om de talloze indrukken te verwerken. Onze expeditieleider geeft interessante lezingen over de Antarctische geschiedenis en de natuur.

Klik voor een grotere foto

13e dag: Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkelboot aanmeren. Onderweg naar de Chileense fjorden passeren we de Zuidelijkste stad ter wereld, het Chileense Puerto Williams.

14e dag: Chileense fjorden

Het indrukwekkende fjordenlandschap is hier overweldigend mooi en de ijsbergen steken als kerktorens uit het water. Beboste bergen bieden een fraai contrast met sneeuwbedekte toppen: u vindt hier nog werkelijk ongerepte natuur. Vaak wordt het schip begeleid door dolfijnen.

15e dag: Punta Arenas

Uw expeditie loopt ten einde, maar de herinnering aan dit bijzondere avontuur blijft. Vanuit Punta Arenas vliegt u terug naar Santiago de Chile met de wetenschap vanaf nu tot het exclusieve gezelschap poolbezoekers te behoren.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Vlucht Santiago de Chile–Punta Arenas vv incl. belastingen. •  Transfer in Santiago de Chile. •  Transfer in Punta Arenas inclusief excursie. •  Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode:
7/11–21/11/2017
20/11–4/12/2017

Boekingscode: CENMSANT1702

vanaf € 5.337 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP