Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

18 Daagse expeditiereis - CENMSANT1704

Kerst & Nieuwjaar expeditie naar de witte wereld

Chileense fjorden, Patagonië en Antarctica

Witte kerst of een goed begin van het nieuwe jaar? Op deze expeditie kunt u het magische witte continent met eigen ogen aanschouwen en ontdekt u de overweldigende schoonheid van Patagonië, Kaap Hoorn, de Falklandeilanden en het Chileense fjordenlandschap met hun imposante gletsjers en unieke fauna.

 

1e dag: Santiago de Chile

Uw reis begint in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, aan de voet van de Andes en misschien wel de modernste en meest Europese metropool van heel Zuid-Amerika. Neem voldoende tijd om deze mondaine wereldse stad met z'n mediterrane klimaat te ontdekken voordat uw expeditie naar het stille Zuiden start.

2e dag: Punta Arenas

In de voormiddag vliegt u naar de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland Punta Arenas waar de crew van ms Midnatsol u welkom heet aan boord. Uw avontuur begint in het landschappelijk indrukwekkende Gabriel Kanaal, voorbij Tucker eiland. De bergeilanden van de Vuurland archipel zijn een eldorado voor dolfijnen, zeeleeuwen en de beroemde Magelhaen pinguïns.

3e-4e dag: Chileense fjorden/Garibaldi Fjord

Het is zover: we zetten koers naar de ongerepte natuur van de Chileense fjorden. Geniet van de tocht door het Beagle kanaal, voorbij de afkalvende gletsjers naar de Garibaldi fjord in het Alberto de Agostini Nationaal park.

5e dag: Kaap Hoorn

Verder gaat het naar de door sagen omgeven zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika: Kaap Hoorn. Bij gunstig weer maken we een landing met onze poolcirkelboot en kunt u een bezoek brengen aan de vuurtorenwachter. Het spectaculaire Kaap Hoorn ligt aan de meest zuidelijke punt van de Chileense bergeilanden Isla Hornos. Het is een uitloper van het imposante Andesgebergte dat zich over meer dan 7.500 kilometer uitstrekt.

6e - 7e dag: Op zee

Respect voor de unieke natuur en de veiligheid van onze gasten, hebben hoge prioriteit voor ons. Daarom stellen we u, op weg naar het glinsterende ijs, op de hoogte van de Antarctische richtlijnen en de International Association of Antarctic Tour Operators (IAATO).

Klik voor een grotere foto

8e-13e dag: Antarctica

Geniet van uw Kerst- of Nieuwjaarsgeschenk als een oneindige witte wereld zich voor uw ogen uitstrekt en de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning laat zien. Hier wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Ons eerste bezoek is Half Moon eiland, de parel van de zuidelijke Shetlandeilanden. Op de klippen wacht een kolonie kinband pinguïns en de meest uiteenlopende zeevogels. In Yankee Harbour vindt u een enorme ezelspinguïn kolonie met circa 4.000 broedparen en Neko Harbour is één van de weinige plekken waar u op het Antarctische vasteland aan land kunt. Via het Neumayer- en Lemaire kanaal naar Paradise Bay waar onderzoeksstation Almirante Brown is gevestigd. Varend door het nauwe Errera kanaal begrijpt u hoe professioneel de crew aan boord van ms Midnatsol is: soepel navigeert het schip langs de talloze ijsbergen. Op Cuverville eiland ziet u de grootste ezelspinguïn kolonie ter wereld. King George eiland: hier bevinden zich de meeste Antarctische onderzoeksstations en de meest diverse diersoorten: van zeeolifanten, tot kinband pinguïns. Gaat u rustig zitten: de nieuwsgierige dieren komen naar u toe en zorgen voor onvergetelijke momenten. Benut de zeedag om u te oriënteren op de volgende bestemming: de Falklandeilanden. De expeditieleiders vertellen u alles over de bijzondere flora en fauna van deze eilanden. Meer informatie over mogelijke aanlegplaatsen.

14e-16e dag: Falklandeilanden

De Falklandeilanden, in het Spaans consequent als de (Islas) Malvinas aangeduid, is een schaarsbevolkte eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan, ten oosten van zuidelijk Argentinië. In dit sub-antarctische klimaat voelen zo’n 70 verschillende diersoorten zich thuis waaronder de zwartbruine albatros, de Falklandcaracara, zee-olifanten, zeeleeuwen en maar liefst vijf, van de wereldwijd 18, bekende pinguïnsoorten.

17e dag: Zeedag/Straat Magellaan

Een indrukwekkende terugreis door de beroemde Zeestraat Magellaan. De afstand tussen het Zuid-Amerikaanse vasteland en de Vuurland archipel bedraagt hier zo’n 570 kilometer en is een bijzondere belevenis met zijn talrijke eilanden en geweldige gletsjers.

18e dag: Punta Arenas

Nog helemaal onder de indruk van zoveel ongerepte natuur komt u aan in Punta Arenas. Met unieke herinneringen vliegt u terug naar Santiago de Chile.

Klik voor een grotere foto

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht Santiago de Chile–Punta Arenas vv incl. belastingen. • Transfer in Santiago de Chile. • Transfer in Punta Arenas inclusief excursie. • Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

18 daagse expeditiereis

Reisperiode:
17/12–3/1/2018
2/1–19/1/2018

Boekingscode: CENMSANT1704

vanaf € 5.795 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP