Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

21 (of 19) Daagse expeditiereis - CENMSEUR1701

Casablanca–Bergen*
Langs Europa's mooiste juwelen

Marokko, Portugal, Spanje, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland & Noorwegen

Beleef de fascinerende historie en levendige culturen tijdens een reis met zowel Moorse als Keltische invloeden. Uw expeditiereis voert u langs de mooiste Europese havens en kusten naar Bergen (of Bremerhaven). Onze expeditieteams, bestaande uit geografen, geologen en biologen, verzorgen interessante lezingen aan boord.

1e dag: Casablanca, Marokko

De 'witte stad' is een mix met haar oude centrum en modieuze Art Deco architectuur. Vanaf dek heeft u een prachtig uitzicht op de stad, maar vooral op de impossante Hassan II Moskee.

2e dag: Gibraltar, Groot Brittanië

Het kleine 'staatje op de rots' heeft een intrigerende en interessante geschiedenis.

Klik voor een grotere foto

3e dag: Cádiz, Spanje

Cádiz is door de Feniciërs rond 1100 voor Christus gesticht. De stad is nog steeds omgeven door overblijfselen van de oude stadsmuur.

4e - 6e dag: Portugal: Portimão, Lissabon, Leixões & Porto

Portimão ligt aan de Algarve. Maak een excursie naar de historische stad Lagos, waar in 1444 de eerste Europese slavenmarkt ontstond. Lissabon is, na Athene, de oudste hoofdstad van Europa, en de thuishaven van grote ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama. In Lissabon is veel te ontdekken: van UNESCO sites als de Toren van Bélem en het mythische Hiëronymietenklooster tot de kleine, relaxte winkelstraatjes in de Bairro Alto. In Porto brengen wij u naar de beroemde portwijn, maar ook naar de wonderschone Capela das Almas, geheel bedekt met prachtige, diepblauwe tegels, de Azulejos.

7e dag: La Coruña, Spanje

In deze historische stad in Galicië, in het noordwesten van Spanje, staat de tweeduizend jaar oude Herculestoren. La Coruña wordt vanwege de glazen balkons en serres ook wel de kristalstad genoemd. Optioneel is een excursie naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela.

9e dag: Brest, Frankrijk

Het prachtig gelegen Brest is al sinds de middeleeuwenen een belangrijke marine haven.

10e dag: Scilly Eilanden, Engeland

De Scilly-eilanden, ten zuidwesten van het Engelse Cornwall, zijn uitgeroepen tot 'outstanding natural beauty' en hebben een fascinerende geschiedenis.

11e - 12e dag: Cobh & Dublin, Ierland

Cobh ligt op het grootste eiland in de buurt van Cork en heeft een geschiedenis die tot vóór Christus dateert maar ook als haven van waaruit in de 19e eeuw vele emigranten vertrokken. De gezellige Ierse hoofdstad Dublin was oorspronkelijk een Viking nederzetting en heeft een rijke Keltische geschiedenis, met prachtige kathedralen, Trinity College en de Ha 'Penny brug.

13e dag: Douglas, Isle of Man

De legende van het Isle of Man is een boeiend verhaal dat zich duizenden jaren geleden afspeelde, waarin de Keltische zeegod Manannan Mac Lir het eiland tegen indringers beschermde door het in een mantel van mist te hullen.

Klik voor een grotere foto

14e - 15e dag: Iona, Staffa & Stornoway

Bezoek Iona Abbey op de Binnen-Hebriden, het best bewaarde kerkelijke gebouw uit de Middeleeuwen op de westelijke eilanden van Schotland. Het eiland Staffa is bekend om zijn basalt kolommen en 'Fingal's Cave' dat Mendelssohn inspireerde tot zijn ouverture. Diepe glens en fjorden domineren het Isle of Lewis. De gezellige hoofdstad Stornoway werd oorspronkelijk door Vikingen gesticht.

16e dag: Kirkwall, Orkney Eilanden

Kirkwall is de hoofdstad van de Orkneyeilanden en wordt gedomineeerd door de beroemde Sint-Magnuskathedraal. De eerste vermelding van een nederzetting staat in een saga uit 1046 en de naam Kirkwall is afgeleid van het Noorse Kirkjuvagr (kerkbaai).

17e dag: Leith & Edinburgh, Schotland

We leggen aan in de haven van Leith, een paar kilometer van Edinburgh (UNESCO). Met zijn op een centrale rots gelegen kasteel, het koningspaleis, levendige cultuur en stadswijken waar de geschiedenis van afdruipt biedt Edinburgh de perfecte balans tussen traditioneel en eigentijds. De 18e dag varen we over de Noordzee.

19e dag: Bremerhaven, Duitsland

De 1200 jaar oude Hanzestad is de grootste havenstad in het noorden van Duitsland en speelt een cruciale rol in de economie. De stad bruist van erfgoed, wetenschap en innovatie.

21e dag: Bergen, Noorwegen

Uw reis eindigt in de pittoreske in 1070 gestichtte Noorse Hanzestad Bergen (UNESCO).

* Deze reis kan ook als 19-daagse expeditie tót Bremerhaven (Duitsland) worden geboekt: vanaf € 4.067, boekingscode CENMSEUR1701A.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen:  Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

21 daagse expeditiereis

Reisperiode: 17/4–7/5/2017

Boekingscode: CENMSEUR1701

vanaf € 4.511 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP