Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

9 Daagse expeditiereis - CENMSEUR1702A

Amsterdam*–Casablanca
Langs de Atlantische kust naar Afrika

Amsterdam, Guernsey, Spanje, Portugal & Marokko

De Europese kust laat zich in deze herfstperiode op haar mooist zien. Vanuit ons eigen Amsterdam vaart het comfortabele ms Midnatsol via interessante, historische en culturele steden aan de Atlantische kust naar het exotische Casablanca. Op deze 9-daagse reis beleeft u hoogtepunten van de Kanaaleilanden, Spanje en Portugal.

Last Minute aanbieding

Amsterdam–Casablanca
Aanbieding geldt voor de 9 Daagse expeditiereis - CENMSEUR1702A met ms Midnatsol van 15/09–23/09/2017
Bezetting: 2 pers. 1 pers.
Ongespecificeerde Polar binnenhut (USPI), vanaf 699 874
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPL), vanaf 899 1.349
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPO), vanaf 1.199 1.799
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPB), vanaf 1.499 2.623
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPS), vanaf 1.999 3.998
Inbegrepen: • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.
Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. • Norske maakt graag een offerte-op-maat: +31 (0)23-528 98 56.
Opmerkingen: • Prijzen zijn in € per persoon. • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voor­behouden. • I.v.m. ­ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.
Norske Noorwegen Reizen is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

* Deze reis kan ook als 11-daagse expeditie vanaf Bergen (Noorwegen) worden geboekt: vanaf € 2.421, boekingscode CENMSEUR1702.

 

1e - 2e dag: Amsterdam

Op haar route vanaf Bergen (waar u ook kunt inschepen) zal ms Midnatsol op woensdagochtend bij de Passenger Terminal in het centrum aanleggen. Per schip uit Amsterdam vertrekken heeft een unieke flair als we vrijdagochtend over het IJ varend de stad achter ons laten en over het Noodzeekanaal naar de sluizen van IJmuiden koers zetten. Vervolgens zullen we de rest van de dag door het druk bevaren 'Kanaal' varen dat de Noordzee met de Atlantische Oceaan verbindt. Dit is 's werelds drukst bevaren zeestraat waar meer dan 500 schepen per dag passeren. Vanaf het dek of de panoramalounge kunt u de vele verschillende oceaanschepen observeren.

3e dag: Guernsey (Kanaaleilanden)

Het vlakbij de kust van Frans Normandië gelegen Guernsey is het tweede grootste Kanaal­eiland. De invloed van de Golfstroom zorgt voor een zeer mild, bijna mediterraan klimaat. De hoofdstad Saint Peter Port wordt beschouwd als een van Europa's mooiste havens en heeft een fascinerende mix van stijlen waarin meer dan 5.000 jaar geschiedenis is geconserveerd. Geniet van het schitterende landschap, de krijtrotsen, een dagje winkelen, het kasteel, het Victor Hugo huis, musea of ontspan in een pub.

4e dag: Op zee (Golf van Biskaje)

Een dag op zee betekent vanaf dek of de panoramalounge uitkijken naar dolfijnen, walvissen en zeevogels. Leerzaam zijn de lezingen van het expeditieteam over de geschiedenis en biologie die in de collegezaal of op dek worden gegeven.

Klik voor een grotere foto

5e dag: La Coruña, Spanje

In deze historische stad in Galicië, in het noordwesten van Spanje, staat de tweeduizend jaar oude Herculestoren. Het Keltische en Romeinse erfgoed heeft nog steeds een mystieke en magische allure. Het oudste deel - de Cidade - is gebouwd op een oude Keltische castro. De stad had haar bloei in de 14e en 15e eeuw toen het functioneerde als poort voor Engelse pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Tegenwoordig is de stad bekend vanwege de karakteristieke glazen balkons, ook wel 'galerías' genoemd.

6e dag: Leixões & Porto, Portugal

Aan de monding van de Douro rivier ligt Leixões, zo'n 10 kilometer van Porto, één van de oudste maar ook meest charismatische Europese steden. Het historische centrum, Ribeira - aan de noordelijke oever van de Douro, is een UNESCO Werelderfgoed locatie waar u vanuit replica's van de oude 'Rabelo boten' een perfect uitzicht over de stad heeft. Porto is vooral bekend vanwege het populairste Portugese exportproduct: port. Toonaangevende architecten uit de hele wereld hebben de stad van een mengeling aan monumenten en barokke houtsnijwerken uit heden en verleden voorzien.

Klik voor een grotere foto

7e dag: Lissabon, Portugal

Lissabon is na Athene de oudste hoofdstad van Europa, waar de Toren van Belém en het Jerónimos-klooster, tot UNESCO werelderfgoed zijn uitgeroepen. Verken de oude stad met z'n beroemde gebouwen te voet, zoals de in een neo-gotische stijl gebouwde 45m hoge Santa Justa lift. Grote ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama en Ferdinand Magellan woonden hier ooit.

8e dag: Cádiz, Spanje

Cádiz in Andalusië, Zuidwest-Spanje wordt door haar gelijkenis met de hoofdstad van Cuba ook wel het 'Havana van Europa' genoemd. Verken de gezellige smalle straatjes waar de Atlantische golven tegen de zeewering beuken. Cadiz wordt gezien als de oudste stad van het Westen omdat de Feniciërs de stad reeds rond 1100 voor Christus hebben gesticht. Later vonden ook Carthagen, Romeinen, Westgoten en Moren hun weg naar de stad. De stad is nog steeds omgeven door overblijfselen van de oude stadsmuur. U kunt bodega's en distilleerderijen bezoeken om meer over sherry te leren want dit is de omgeving van Jerez.

9e dag: Casablanca, Marokko

Onze expeditie eindigt in Afrika. Zodra we de haven van Casablanca invaren heeft u het mooiste uitzicht op de enorme Hassan II Moskee, de 7e grootste moskee ter wereld waar 105.000 gelovigen tegelijkertijd kunnen bidden. Casablanca, de 'Witte Stad', is een levendige Afrikaanse stad met een rijk erfgoed waar kunsten, cultuur en oude tradities harmonieus samenleven. Maak een wandeling door de smalle straatjes en breng een bezoek aan de kleurrijke souk (Afrikaanse marktplaats). Einde van deze reis en terugvlucht.

 

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

9 daagse expeditiereis

Reisperiode: 15/9–23/9/2017

Boekingscode: CENMSEUR1702A

vanaf € 1.936 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP