Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

17 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1703

Casablanca–Fortaleza
Tussen woestijn & regenwoud

Marokko, Canarische Eilanden, Kaapverdische Eilanden & Brazilië
In het kielzog van de Noorse ontdekkingsreiziger Thor Heyerdahl, met de papyrusboot Ra II, maken we de oversteek van continent naar continent als we vanuit Afrika, via de Canarische eilanden en Kaapverdië, naar het oorspronkelijk Nederlandse 'Fort Schoonenborch' varen, het huidige Fortaleza.

Single aanbieding:

→ Geen 1-persoonstoeslag voor alleengebruik van uw hut

→ Geldig voor nieuwe reserveringen gemaakt in de periode 12/06/2017 t/m 31/08/2017

→ Niet geldig voor suites

→ Combineerbaar met de herhalingkorting

Last Minute aanbieding

Casablanca–Fortaleza
Aanbieding geldt voor de 17 Daagse expeditiereis - CENMSWOR1703 met ms Midnatsol van 23/09–06/10/2017
Bezetting: 2 pers. 1 pers.
Ongespecificeerde Polar binnenhut (USPI), vanaf 999 1.249
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPL), vanaf 1.399 2.099
Ongespecificeerde Polar buitenhut (USPO), vanaf 1.799 2.699
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPB), vanaf 2.199 3.848
Ongespecificeerde Arctic buitenhut (USPS), vanaf 2.999 3.998
Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.
Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: +31 (0)23-528 98 56.
Opmerkingen: • Prijzen zijn in € per persoon. • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voor­behouden. • I.v.m. ­ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.
Norske Noorwegen Reizen is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten

1e dag: Casablanca, Marokko

Ooit stond Casablanca bekend als piratennest, maar tegenwoordig is de 'witte stad', een exotische mix van oud en nieuw. Wij raden u aan om deze fascinerende stad, met haar oude centrum en modieuze Art Deco architectuur uitgebreid te verkennen voordat ms Midnatsol tegen zonsondergang het ruime sop zal kiezen. Vanaf dek heeft u een prachtig uitzicht op de stad, maar vooral op de impossante Hassan II Moskee.

 

Klik voor een grotere foto

 

2e dag: Agadir, Marokko

Agadir is een exotische badplaats aan de westkust van Marokko waar u ontspanning aan het strand kunt vinden. Agadir betekent in het Berbers 'vesting', de letterlijke betekenis van de historische ommuurde kasba. De stad werd in 1960 door een aardbeving getroffen, waarbij de muren van de oude Kasbah (citadel) zwaar zijn beschadigd. Desondanks heeft u hier het mooiste uitzicht, vooral bij zonsondergang een betoverend schouwspel. Iets ten zuiden van het centrum ligt het nieuwe Medina waar men de Marokkaanse ziel goed heeft weten te conserveren. De sieraden-souk en het Moorse café zijn zeker een bezoekje waard.

3e dag: Arrecife, Lanzarote

De Canarische eilanden vormen een 'miniatuur continent'. Gran Canaria is door UNESCO als biosfeer reservaat onder bescherming gesteld. Het eiland Lanzarote heeft een uitzonderlijke geologie met meer dan 300 vulkanische kegels. Verken de stad, rust onder de palmbomen op het strand of bezoek de lagune in het centrum van Arrecife dat met haar kleine witte huizen en de kleurrijke vissersbootjes, bekend staat als het 'Venetië van de Atlantische Oceaan'. Voor kunstliefhebbers is het Internationaal Museum voor Moderne Kunst in het Castillo de San José - de oude militaire vesting - verplichte kost.

4e - 5e dag: Op zee

Tijdens de 2 zeedagen naar de Kaapverdische eilanden volgen we de Canarische Stroom, een onderdeel van de Noord-Atlantische Gyre waar de diepe, koude en voedselrijke wateren mengen met het ondiepere en warmere water. Hierdoor is dit deel van de oceaan een opmerkelijke visgrond waar het ook wemelt van de zeezoogdieren en zeevogels. Geniet van het leven op dek of neem deel aan de interessante lezingen van het expeditieteam over onze volgende bestemming.

6e dag: Mindelo, Kaapverdië

De tweede stad van Kaapverdië is een belangrijke tussenstop tussen Zuid-Amerika, Afrika en Europa. De mix van culturen gedurende honderden jaren heeft er toe geleid dat deze bruisende stad de culturele hoofdstad van Kaapverdië is geworden. Invloeden uit 3 continenten hebben hier een eigen Creoolse cultuur en taal ontwikkelt. De oude stad is een bezoek waard waarbij u de beroemde markt niet mag missen.

7e dag: Praia, Kaapverdië

Praia is al sinds 1770 de hoofdstad van Kaapverdië, dat van 1461 tot 1975 een Portugese kolonie was. Het oude fort ‘Fortaleza Real de Sao Felipe’, de fraai gerestaureerde ‘Rua Banana’ en de oudste koloniale kerk van de regio zijn door UNESCO uitgeroepen tot wereld erfgoed.

8e - 12e dag: Op zee

Het per schip oversteken van de Atlantische Oceaan is een bijzondere ervaring waar u optimaal kunt ontspannen, interessante lezingen kunt bijwonen of waarnemen hoe de tinten van de oceaan veranderen als de micro-organismen en zonlicht het water kleuren. Naarmate we de Braziliaanse kust naderen, krijgen we gezelschap van vliegende vissen en zeevogels.

 

Klik voor een grotere foto

 

13e - 14e dag: Belém, Brazilië

We varen door de Baia de Maraio naar het bijna op de evenaar gelegen historische Belém met haar tropische klimaat en indrukwekkend tropisch regenwoud. Belém staat ook bekend als 'Cidade das Mangueiras', de stad van de Mangobomen. Het rijke nachtleven omvat art-house theaters, poppodia en druk bezochte cafe-bars. Neem deel aan avontuurlijke excursies, waar u meer over het Amazonegebied kunt leren.

15e - 16e dag: Braziliaanse Kust

Als we dicht langs de Braziliaanse kust varen kunt u op dek ontspannen of deelnemen aan lezingen. Het schip wordt begeleid door zowel tropische zee- als enkele landvogels.

17e dag: Fortaleza, Brazilië

De bruisende stad met Europese sfeer werd in 1649 door de Nederlandse West-Indische Compagnie gesticht. De Atlantische oversteek is voorbij maar u kunt de reis eventueel met ons in zuidwaartse richting vervolgen, richting Montevideo in Uruguay.

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

17 daagse expeditiereis

Reisperiode: 23/9–9/10/2017

Boekingscode: CENMSWOR1703

vanaf € 2.547 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Midnatsol

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP