Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

6 Daagse expeditiereizen -
CENNXSPI1701 & CENNXSPI1702

Rondom Spitsbergen
2 Arctische ontdekkingstochten

 

vertrek op maandag of donderdag
Deze ontdekkingstocht langs de westkust van Spitsbergen heeft 2 varianten. Iedere maandag en donderdag vanaf juni t/m september vaart het ms Nordstjernen langs adembenemende fjorden, reusachtige gletsjers en historische plaatsen.
De maandag-afvaart heeft een extra hotelovernachting.

 

Klik voor een grotere foto

Vertrek op maandag (CENNXSPI1702)

1e-2e dag: Longyearbyen & Barentszburg

Maandagavond brengt een transferbus u naar het Hotel op Spitsbergen en dinsdagochtend heeft u tijd om Longyearbyen te bezoeken. Na de inscheping, zet ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg en vervolgens langs de fjorden naar Prins Karls Forland.

3e dag: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Noord Spitsbergen biedt een zeer afwisselend landschap dat uiteen loopt van de enorme Monaco gletsjer tot de noordelijkste warmwaterbron ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd reservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen?

4e dag: Koningsfjord & Ny-Alesund

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en aan het einde van de fjord de imponerende Koningsgletsjer. Het op 78°55' N gelegen Ny-Ålesund is één van de meest noordelijke, het hele jaar door bewoonde nederzettingen ter wereld.

5e-6e dag: Isfjord & Longyearbyen

De Isfjord is met 107 km lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen archipel, in deze fjord komen acht andere fjorden uit. Een van de bekendste bergen aan de buitenrand van de fjord is Alkhorn. Na aankomst in Long­yearbyen transfer naar het Spitsbergen Hotel. ’s Avonds diner en overnachting. Vol met unieke herinneringen vliegt u zaterdag terug naar huis.

Klik voor een grotere foto

Vertrek op donderdag (CENNXSPI1701)

1e dag: Longyearbyen

Op donderdagavond brengt een transferbus u naar het Hotel op Spitsbergen. Het is 's avonds lang licht in verband met de middernachtzon en u zult zich direct verbazen over het bijzondere landschap van Spitsbergen.

2e dag: Longyearbyen en Barentszburg

Vrijdagochtend heeft u tijd om het kosmopolitische Longyearbyen - hoofdstad van de Svalbard archipel - te bezoeken met winkelcentrum, cafés, restaurants en het interessante Svalbard Museum. Na de inscheping, zet ms Nordstjernen koers naar de Russische nederzetting Barentszburg. Hier vindt u een exotische collectie oude Russische objecten en architectuur en kunt u een bezoek brengen aan het Pomormuseum of een levendige folkloreshow bezoeken. Daarna gaat het langs de fjorden naar Prins Karls Forland, één van de eilanden van de Spitsbergen archipel.

3e dag: Magdalenafjord en Nationaal park Noordwest-Spitsbergen

Vandaag gaat u naar de noordwest zijde van Spitsbergen waar u eilanden, fjorden en stranden vindt. Hier is ook de Magdalenafjord met zijn bijzondere geschiedenis, want deze fjord werd in 1596 ontdekt door William Barentsz. U vindt hier ook de restanten van een walvisvangststation uit de 16e eeuw en een begraafplaats met walvisvaarders die tijdens het uitoefenen van dit zware werk de dood vonden.

4e dag: Moffen, Woodfjord & Liefdefjord

Tijdens deze reis hopen we ook enkele van de meest spectaculaire fjorden van Noord-Spitsbergen te verkennen. Diep in het enorme Woodfjordenstelsel vinden we de imposante en snelle Monaco-gletsjer. Aan het uiteinde van deze gespleten gletsjer is er altijd een hoop onstuimig ijs dat in grote stukken van de gletsjer afkalft. In de buurt vinden we Jotunkjeldane, de noordelijkste warmwaterbronnen ter wereld. Bij gunstige ijscondities zullen we de beroemde 80ste breedtegraad passeren. Het eiland Moffen is een beschermd walrusreservaat aan de noordkant van Spitsbergen. Kijkt u ook uit naar de dwergwalvissen, zeehonden en walrussen die zich in deze regio thuis voelen?

5e dag: Koningsfjord & Ny-Alesund

De Koningsbaai is het grootste fjord aan de noordwestkust van Spitsbergen, waarin zich vele kleine eilanden bevinden. U vindt hier een eindeloze toendra, indrukwekkende bergen en de imponerende Koningsgletsjer. Aan het einde van de fjord ligt Ny-Ålesund, de noordelijkste nederzetting ter wereld die het gehele jaar bewoond is. Op 78°55' N herbergt dit dorp ook het noordelijkste permanent bezette Arctische onderzoeksstation.

6e dag: Longyearbyen

In tegenstelling tot de maandagreis, waar u nog een laatste overnachting heeft, vertrekt u deze dinsdagochtend direct vanaf het schip naar het vliegveld voor de terugvlucht.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Transfers in Longyearbyen. • Hotelover­nachting (1x) in Longyearbyen vóór* de reis, incl. ontbijt & lunch. • Excursie in Longyearbyen. • Folkloreshow in Barentsburg. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

* Reis met vertrek op maandag: • Extra hotelover­nachting (1x) in Longyearbyen ná de reis, incl. lunch, diner & ochtendsnack.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

6 daagse expeditiereis

Boekingscode: CENNXSPI1702
Vertrek maandag:
5/6, 12/6, 19/6, 26/6, 3/7, 10/7, 17/7, 24/7 & 31/7, 7/8, 14/8, 21/8, 28/8, 4/9 & 11/9

Boekingscode: CENNXSPI1701
Vertrek donderdag:
1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6, 6/7, 13/7, 20/7, 27/7 & 3/8, 10/8, 17/8, 24/8, 31/8 & 7/9

vanaf € 1.338 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Nordstjernen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP