Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

10 Daagse expeditiereis - CENSPEUR1701

Bergen–Reykjavik
In het kielzog van de Vikingen

Noorwegen, IJsland, de Shetland-, Orkney- & FÆRÖER-eilanden

Meer dan duizend jaar geleden staken de Vikingen de Noordzee over naar de Britse eilanden. Hoewel deze Noormannen als plunderende zeerovers bekend stonden, waren zij tevens kundige ontdekkingsreizigers en kolonisten. Begeleid ons op een reis terug naar het verre verleden, in de sporen van de zeevaarders van het Noorden.

Vanuit het Noorse Bergen varen we richting de schilderachtige Shetland- en Orkney-eilanden en bezoeken de toenmalige Viking-nederzettingen. Daarna vervolgt de reis richting Tórshavn, Eiði en Mykines op de Faeröer-eilanden. De reis eindigt in het oude Vikingenrijk: IJsland. Eiland van spannende tegenstellingen: vuur & ijs, gletsjers & vulkanen, mythen & het moderne leven.

1e dag: Bergen

Onze reis begint in Bergen, een stad die in 1070 werd gesticht door de Vikingkoning Olav Kyrre. Hij noemde de stad Bjørgvin oftewel ‘de groene weide tussen de bergen’. Geniet van het comfort van het ms Fram terwijl we de Noordzee oversteken en richting Schotland varen. Tijdens de reis geeft ons expeditieteam interessante lezingen over de geschiedenis en biologie van de gebieden waar we doorheen varen.

2e dag: Værlandet & Bulandet

De meest westelijke archipel van Noorwegen, ten noordwesten van Bergen, bestaat uit de gebieden Værlandet, Bulandet, Atløy & Nærvik. Geniet van een bezoek aan de meest interessante plekken in dit gebied.

3e dag: Lerwick

In en rond Lerwick vinden we enkele van de mooiste landschappen op de Shetlandeilanden en een buitengewone concentratie van archeologische plekken, inclusief de best bewaard gebleven broch van Europa en twee prominente dorpen uit de IJzertijd.

Klik voor een grotere foto

4e dag: Kirkwall

Kirkwall is de grootste stad en de hoofdstad van de Orkneyeilanden. De stad wordt gedomineerd door de beroemde Sint-Magnuskathedraal. De eerste vermelding van een nederzetting staat in een saga uit 1046 en de naam Kirkwall is afgeleid van het Noordse Kirkjuvagr (kerkbaai).

Klik voor een grotere foto

5e dag: Tórshavn

De Faeröer zijn een eilandengroep midden in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De hoofdstad Tórshavn is met 15.000 inwoners een van de kleinste ter wereld. De stad werd gesticht in de 10e eeuw en zou best eens de oudste hoofdstad van Noord-Europa kunnen zijn. De stad is een charmante mix van oud en nieuw met kleine typische huisjes in bijna alle kleuren.

6e dag: Eiði

De Vikingen vestigden zich reeds in de 9e eeuw na Christus in het dorp Eiði op het Faeröer eiland Eysturoy. Tijdens uw bezoek kunt u hier spannende verhalen aanhoren en meer ontdekken over de geschiedenis van de Vikingen. Het is ook een prachtige plek voor een wandeling onder begeleiding van ons Expeditieteam.

7e dag: Mykines

Mykines is het meest westelijke van de 18 Faeröer eilanden. Er zijn twee bergen op het eiland waarover de Vikingen duizend jaar geleden trokken om hun naburige gemeenschap te bezoeken voor doopfeesten, bruiloften en begrafenissen. Deze oude manier van wandelen ging niet over een gebaand pad en had geen bestrating of leuning. Mykines is een populaire bestemming voor vogelliefhebbers. Er broeden grote aantallen papegaaiduikers en jan-van-genten.

8e dag: Op zee

Op onze route richting IJsland kunt u genieten van een ontspannen zeedag, van het uitzicht vanaf dek of deelnemen aan een lezing van het expeditieteam.

9e dag: Surtsey & Heimaey

De Vestmannaeyjarm of Westman-eilanden, zijn een groep van 15 spectaculaire eilanden en ongeveer 30 rotspilaren, gelegen langs IJsland zuidkust. De eilanden zijn vernoemd naar de Gaelic slaven die door Noormannen gevangen werden genomen. Het oude Noorse woord 'vestmenn' betekent letterlijk 'mannen uit het westen'. Ondanks de huidige kennis dat er ten westen van IJsland nog andere landen zijn, is deze naam gebleven. We bezoeken Surtsey, één van de recent ontstane vulkanische eilanden, die door wind en golferosie weer behoorlijk afgekalfd worden. We bezoeken de vissershaven van het enige bewoonde eiland van de Vestmannaeyjar eilandengroep: het pittoreske Heimaey. De staafkerk werd in 2000 geschonken door Noorwegen.

10e dag: Reykjavik

Reykjavík was de eerste Vikingennederzetting op IJsland en is tegenwoordig de moderne hoofdstad van het land. In de omgeving vindt u geisers, bergen, gletsjers en de beroemde Blue Lagoon. In de stad zelf vindt u een ruime keuze aan restaurants, musea en winkels. We bereiken Reykjavík vroeg in de ochtend, en het is hier dat onze reis eindigt.

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. Wind- en regenafstotend jack. Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

10 daagse expeditiereis

Reisperiode: 12/5–21/5/2017

Expeditieschip: ms Spitsbergen

Boekingscode: CENSPEUR1701

vanaf € 3.236 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP