Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

15 Daagse expeditiereis - CENSPGRE1701

Van Canada naar Groenland
Ruige natuur, avontuur & Inuit-cultuur

Labrador, Newfoundland, Baffin & Diskobaai

Tijdens deze expeditiereis maakt u kennis met de ongerepte wildernis aan weerszijden van de Baffinbaai, het thuisland van de Inuit-bevolking. In het Canadese Newfoundland en Labrador maakt u kennis met zeer bijzondere archeologische vondsten en de fascinerende wereld van de Vikingen.

 

1e dag: St. Johns

St. John's is de oudste en meest oostelijke stad van Noord-Amerika. In 1665 werd de stad korte tijd veroverd door de Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter. Verken de historische stad, met zijn opvallende Basiliek voor uw reis begint.

Klik voor een grotere foto

2e dag: Newfoundland

Met zijn kleine vissersdorpjes, enorme bossen, zoetwaterfjorden, moerassen, het onvruchtbare laagland en opvallende kliffen en stranden, is dit gebied wereldberoemd om zijn complexe geologie. De geweldige natuur huisvest grote zeevogelkolonies, reusachtige elanden, kariboes en een rijk zeeleven waaronder verschillende soorten walvissen. Zo'n 10.000 bultruggen doen jaarlijks het gebied aan. Wees niet verrast als u per ongeluk een walvis op de foto weet vast te leggen!

3e dag: L’Anse aux Meadows

L'Anse aux Meadows, op het noordelijkste puntje van Newfoundland, is waarschijnlijk de plek waar Thorfinn Karlsefni zich in 1010 vestigde. De resten van de nederzetting werden in 1960 door twee Noorse archeologen ontdekt. Er lagen minstens 8 gebouwen, waaronder een smederij. Op de getrouw nagebouwde nederzetting kunt u de originele voorwerpen van deze archeologische vondst (UNESCO) bezichtigen.

4e - 6e dag: Labrador

Op onze verkenningstocht langs de kust van het enorme Oost-Canadeze schiereiland zullen we meerdere landingen maken om de prachtige natuur en fauna van het gebied te ontdekken. Geniet van wandeltochten door de eindeloze natuur of leer van het expeditieteam dat veel aandacht aan de geschiedenis, cultuur en tradities van het gebied besteed waarbij bezoeken worden gebracht aan de talrijke historische sites. Tussen 1550 en het begin van de 17e eeuw was Red Bay het centrum voor walvisvangst, waar op hoogtijdagen zo'n 50 schepen uit Frankrijk en Spanje actief waren. De wrakken van deze galjoenen en chalupas hebben Red Bay daarna tot een unieke onderwater-archeologische site gemaakt (UNESCO). Volgens een lokale legende heeft de beruchte piraat Kapitein Kidd een schat in de 'Vijver on the Hill' verborgen. We bezoeken de meest zuidelijke Inuit gemeenschap in het pittoreske Rigolet en de meest noordelijke nederzetting van Labrador: Agvituk in Hopedale. U kunt de prachtige omgeving per speedboot verkennen, walvissen spotten, gaan vissen of paardrijden.

Klik voor een grotere foto

7e - 9e dag: Baffineiland

Het schiereiland Baffin met zijn spectaculaire natuur is het thuisland van de Inuit en is de toegangspoort voor avontuurlijke Arctische expedities. Het enorme geografische gebied, dat tegenwoordig bekend staat als 'Nunavut', is al meer dan 4.000 jaar continue bewoond. Baffin­eiland staat ook bekend als 'Helluland' (plaats van zwarte rotsen) zoals in oude Noorse sagen beschreven. Aangenomen wordt dat zowel de Dorset als Thule bevolking al meer dan 1000 jaar geleden regelmatig contact hadden met Noorse zeelui nadat er gebruiksvoorwerpen zijn ontdekt die grote verwantschap of een typisch Europese beeltenis hebben. Op de 10e dag varen we verder richting Groenland.

11e - 13e dag: Noordwest Groenland

Bij aankomst op het oude vulkanische eiland Disko maakt u kennis met de stad Qeqertarsuaq met haar kleurrijke huizen. Met haar gigantische ijsbergen, het schilderachtige zeezicht, de fjorden en de flora en fauna biedt de omgeving rond de stad een onvergetelijke indruk. Ons expeditieteam kent de wandelwegen naar de meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanuit een kajak krijgt u van heel nabij een uniek zicht op de bizar gevormde ijsbergen. Wie interesse heeft in archeologie en geschiedenis moet een bezoek aan het museum van Qasigiannguit niet overslaan. Bijzonder imposant is het vijf kilometer brede gletsjerfront van de Eqip-­Sermia. Ilulissat is het Groenlandse woord voor ‘ijsberg’. Een treffende naam, want de productiefste gletsjer van het noordelijk halfrond, de Sermeq Kujalleq, is hier overheersend, al was het alleen maar vanwege het lawaai waarmee het ijs in de 1.000 meter diepe fjord valt. Optioneel kunt u een helikopter vlucht maken. Het geïsoleerde plaatsje Itilleq ligt aan de Arctische poolgrens. Ontmoet de inheemse Inuit tijdens de traditionele ‘Kaffemik’ (koffiekransje) in een particulier huis.

14e dag: Kangerlussuaq

Geniet van een expeditie over de Groenlandse ijskap voordat u in 's avonds op het vliegtuig stapt voor de terugvlucht.

15e dag: Duitsland

Aankomst in Duitsland. Norske kan ook een offerte maken voor vluchten vanaf Amsterdam.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. • Vlucht vanaf Duitsland naar St. John's incl. belastingen en transfer. • Vlucht vanaf Kangerlussuaq naar Duitsland incl. belastingen. • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. • Stadstour, lunch en transfer in Kangerlussuaq. • Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. • Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. • Wind- en regenafstotend jack. • Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Vervoer naar/van Duitsland, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56..

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

15 daagse expeditiereis

Reisperiode:
24/7–7/8/2017

Boekingscode:
CENSPGRE1701

vanaf € 9.874 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP