Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

16 Daagse expeditiereis - CENSPGRE1702

Van Diskobaai naar Thule
Noord-West Groenland

Reis naar het meest noordelijke dorp ter wereld

Op deze bijzondere expeditie ontdekt u het Noord-westelijk gedeelte van Groenland tot aan het ijzige Noorden waar de gigantische Groenlandse ijskap zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Op de landingen en excursies maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.

1e dag: Kangerlussuaq

Uw expeditie begint in Kangerlussuaq, de poort naar Groenland waar het comfortabele ms Spitsbergen al klaar ligt.

2e dag: Sisimiut

Sisimiut is een geliefd startpunt voor hiking en wandelen. Wie liever in het dorp blijft met zijn bonte huizen, krijgt een unieke indruk van het alledaagse leven van de Inuit. Hurtigruten biedt een scala aan optionele excursies langs de vele bezienswaardigheden, boottochten of een maaltijd met Groenlandse specialiteiten in een lokaal restaurant.

3e dag: Qeqertarsuaq

Bij aankomst op het oude vulkanische eiland Disko maakt u kennis met de stad Qeqertarsuaq met haar kleurrijke huizen. Met haar gigantische ijsbergen, het schilderachtige zeezicht, de fjorden en de flora en fauna biedt de omgeving rond de stad een onvergetelijke indruk. Ons expeditieteam kent de wandelwegen naar de meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanuit een kajak krijgt u van heel nabij een uniek zicht op de bizar gevormde ijsbergen.

Klik voor een grotere foto

4e - 5e dag: Uummannaq & zeedag

Uummannaq ligt in een schilderachtige omgeving aan de voet van de hartvormige berg. U kunt een bezoek brengen aan de fascinerende Inuit of volg onze expeditieleider op een sportieve wandeling naar de schatten van de ‘Hartberg’. Een ander hoogtepunt is de tocht per poolcirkelboot naar de beroemde Thule-Ära mummies.

6e dag: Qaanaaq (Thule)

Het Qaanaaq (of Thule) district was het eerste deel van Groenland wat door Eskimo's vanuit het westen werd gekoloniseerd. Alle lokale beroepen zijn gerelateerd aan de tradionele jacht op zeehond, walvis en ijsbeer. In de 'Ultima Thule' souvenirwinkel kunt u originele kunst- en handwerken kopen.

7e - 8e dag: Siorapaluk & zeedag

Op slechts 1.362 km van de Noordpool ligt Siorapaluk, het noordelijkst bewoonde dorp ter wereld. De nederzetting staat bekend om haar geologie en prachtige omgeving. Bezoek de kerk, het museum en de plaatselijke winkel. Voor onze poging om de 80° breedtegraad te bereiken, zullen we een zeedag nodig hebben.

9e - 10e dag: Dundas & zeedag

Groenlanders kennen de Dundas lokatie al meer dan 900 jaar maar in 1910 werd hier een handels­post gesticht door de Deense ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen. In 1963 kreeg het gebied een officiële status als Thule, de noordelijkste gemeenschap ter wereld. Tegenwoordig woont er niemand meer in deze 17e gemeente van Groenland. Op onze wandelingen kunt u overblijfselen van de oude handelspost zien waaronder de oude turfhutten aan de andere kant van het schiereiland. Geniet van een dag op zee waar u vanaf het dek wild kunt spotten of neem deel aan de lezingen van ons expeditieteam.

Klik voor een grotere foto

11e dag: Upernavik

Upernavik is ondanks zijn geringe omvang (ca 1200 inwoners) een geliefde hotspot voor trekkers. De baai is bezaaid met duizenden eilanden, in het noorden ziet u de spectaculaire Upernavik IJsfjord en de grootste vogelkliffen ter wereld. Het openlucht museum onthult veel over de koloniale en Viking geschiedenis.

12e dag: Eqip Sermia

Bijzonder imposant is het vijf kilometer brede gletsjerfront van de Eqip-­Sermia. Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Vanaf wal heeft u - tijdens een barbeque - een geweldig uitzicht over de gletsjer.

13e dag: Ilulissat

De Ilullissat IJsfjord behoort sinds 2004 tot UNESCO beschermd gebied en u ziet al snel waarom dat is. Optioneel is de boottocht langs adembenemende ijsbergen.

14e dag: Itilleq

In een dromerig dal tussen bergen en gletsjers ligt het geïsoleerde plaatsje Itilleq, dichtbij de Arctische poolgrens. Drink de traditionele ‘Kaffemik’ (koffiekransje) bij de inheemse Inuit thuis.

15e dag: Kangerlussuaq

Geniet van een expeditie over de Groenlandse ijskap voordat u in 's avonds op het vliegtuig stapt voor de terugvlucht.

16e dag: Duitsland

Aankomst in Duitsland. Norske kan ook een offerte maken voor vluchten vanaf Amsterdam.

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Retourvlucht Duitsland–Kangerlussuaq incl. belastingen en transfer. •  Norske maakt graag een offerte-op-maat voor vluchten vanaf Amsterdam: ­023­-­528 98 56. •  Stadstour, lunch en transfer in Kangerlussuaq. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Vervoer naar/van Duitsland, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: ­023­-­528 98 56..

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

16 daagse expeditiereis

Reisperiode: 6/8–21/8/2017

Boekingscode: CENSPGRE1702

vanaf € 9.171 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP