Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

16 Daagse expeditiereis - CENSPWOR1705

Canada & Groenland
Nederzettingen en indrukwekkende natuur

Canadees Newfoundland, Labrador & Groenland
Ontdek de avontuurlijke kust van Newfoundland en Labrador. Verheug u op een bezoek aan 2 schitterende nationale parken, historische nederzettingen en charmante steden. Laat u betoveren door het landschap en de exotische dierenwereld. Ontmoet de plaatselijke bevolking, die hier reeds duizenden jaren leeft.
LET OP: De zuidelijke expeditiereis van 10/7 volgt onderstaand programma in omgekeerde volgorde.

 

1e dag: St. John’s

St. John's is de oudste en meest oostelijke stad van Noord-Amerika. In 1665 werd de stad korte tijd veroverd door Michiel de Ruyter. Wij raden u aan de historische stad, met zijn opvallende Basiliek te verkennen voordat uw reis begint.

2e dag: Saint Pierre & Miquelon

De inwoners van Saint-Pierre en Miquelon zijn trotse Fransen want de eilanden maken deel uit van de Franse Republiek. Geniet dus op de Franse manier van de bistro's, cafés, wijn, kaas, baguettes, chocolade en gebak. Miquelon is een bekende locatie voor ornithologie. Op de 3e dag kunt u tijdens de vaart lezingen van het expeditieteam bijwonen of lekker ontspannen.

Klik voor een grotere foto

4e dag: Gros-Morne-Nationaal Park

Het landschap van het beroemde Gros Morne National Park, met zijn diepe valleien, steile kliffen, zandstranden en spectaculaire fjordensysteem, is een UNESCO Werelderfgoed locatie. Uw bezoek aan de hogere regionen, met vele elanden, kariboes, vossen, zwarte beren, sneeuwhoenders en arenden wordt onvergetelijk.

5e dag: Red Bay

Tussen 1550 en het begin van de 17e eeuw was Red Bay het centrum voor walvisvangst, waar op hoogtijdagen zo'n 50 schepen uit Frankrijk en Spanje actief waren. De wrakken van deze galjoenen en chalupas hebben Red Bay daarna tot een unieke onderwater-archeologische site gemaakt (UNESCO). Volgens een lokale legende heeft de beruchte piraat Kapitein Kidd een schat in de 'Vijver on the Hill' verborgen.

6e dag: L’anse Aux Meadows

In L'Anse aux Meadows, de UNESCO nederzetting op het noordelijkste puntje van Newfoundland, is bewijs dat de Vikingen zich reeds in de 11e eeuw in Amerika vestigden. Dit is de plek waar Thorfinn Karlsefni zich in 1010 vestigde. De resten van de nederzetting werden in 1960 door twee Noorse archeologen ontdekt. Er lagen minstens 8 gebouwen, waaronder een smederij. Op de nagebouwde nederzetting kunt u de originele voorwerpen van deze internationaal bekende archeologische vondst bezichtigen.

7e dag: Battle Harbour

Gedurende 2 eeuwen was Battle Harbour het economische centrum van de zuidoostelijke kust van Labrador. Nu is het de toegangspoort tot een paradijs voor natuurliefhebbers, waar u walvissen, dolfijnen, zeevogels, poolvossen, ijsbergen en het spectaculaire landschap op een van onze wandelingen of boottochten kunt tegenkomen.

Klik voor een grotere foto

8e - 10e dag: Labrador

Op onze verkenningstocht langs de kust van het enorme Oost-Canadeze schiereiland zullen we meerdere landingen maken om de prachtige natuur en fauna van het gebied te ontdekken. Geniet van wandeltochten door de eindeloze natuur of leer van het expeditieteam dat veel aandacht aan de geschiedenis, cultuur en tradities van het gebied besteed waarbij bezoeken worden gebracht aan de talrijke historische sites. We bezoeken de meest zuidelijke Inuit gemeenschap in het pittoreske Rigolet en de meest noordelijke nederzetting van Labrador: Agvituk in Hopedale. U kunt de prachtige omgeving per speedboot verkennen, walvissen spotten, gaan vissen of paardrijden.

11e - 13e dag: Torngat-Mountains

Het spectaculaire landschap van het enorme Torngat National Park omvat steile fjordsystemen die tot 900 meter direct uit de zee stijgen en bergtoppen die zijn bezaaid met overblijfselen uit de laatste ijstijd. De huidige bewoners, de Inuit, jagen, vissen en reizen zoals ze dat al ruim 7000 jaar doen, hetgeen in de archeologische sites wordt getoond. Mogelijk kunnen we ijsberen zien jagen, kariboe-kuddes zien migreren of observeren we de inheemse bewoners zoals elanden, vossen, wolven en zwarte beren. Op de 13e dag kunt u tijdens de oversteek naar Groenland lezingen bijwonen of lekker ontspannen.

14e dag: Narsaq (of Ivittuut)

Op de noordwaartse reis bezoeken we Narsaq aan de mooie Tunulliarfik fjord, een perfecte plaats voor kajaktochten door het fabelachtige fjordenlandschap, wandelingen met adembenemende uitzichten of een gemoedelijk stadsbezoek. Op de zuidwaartse reis bezoeken we het historische mijnstadje Ivittuut.

15e - 16e dag: Narsarsuaq–Kopenhagen

Na aankomst in Narsarsuaq, tegen de middag, volgt een boottransfer naar Qassiarsuk en 's nachts een vlucht naar Kopenhagen waar u de 16e dag 's morgens vroeg aankomt.

Klik voor een grotere foto

 

Klik voor een grotere foto

Inbegrepen: Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord. •  Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot. •  Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen. •  Wind- en regenafstotend jack. •  Thee en koffie aan boord.

Noordwaartse reis CENSPWOR1704 met vertrek op 26/6:
• Transfer van Narsarsuaq naar Qassiarsuk.
• Vlucht van Qassiarsuk naar Kopenhagen inclusief belastingen.

Zuidwaartse reis CENSPWOR1705 met vertrek op 10/7:
• Vlucht van Kopenhagen naar Qassiarsuk inclusief belastingen. • Transfer van Qassiarsuk naar Narsarsuaq.

Niet inbegrepen: Internationale vluchten, verzekeringen en overige optionele excursies. Norske maakt graag een offerte-op-maat: 023­528 98 56.

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Let op: Vanaf prijzen zijn in € per persoon. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Invullen van een medisch formulier verplicht. Rubberen laarzen aan boord te leen.

Klik voor een grotere foto

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

 

Klik voor een grotere foto

 

16 daagse expeditiereis

Reisperiode:
26/6–11/7/2017
10/7–25/7/2017

Boekingscode:
CENSPWOR1704
CENSPWOR1705

vanaf € 6.121 pp

Hutcategorieën en dekplan ms Spitsbergen

Optionele excursies en voor- of naprogramma's

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP