Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Schilderachtige fjord in voorjaarslicht

Schilderachtige fjord in voorjaarslicht

Voorjaar: ontluikende natuur

De jaargetijden zien er in Noorwegen heel verschillend uit - al naargelang, op?welke breedtegraad u zich bevindt. Terwijl het warme licht van de voorjaarszon in de noordelijke gebieden slechts weifelend doorzet tegen het winterse wit, wordt de sneeuwlaag in het zuiden vanaf maart verdrongen door een bloeiende pracht. Plotseling ruisen talrijke beken door de malse, groene weiden, waarin het smeltwater uit de hogere lagen afvloeit. Nu ontwaken ook de dieren uit hun winterslaap en bevolken baltsende zeevogels de talrijke rotsen voor de kust.

Als de dagen lengen, toont de natuur zich op haar mooist! Met imposant spektakel storten watervallen in het dal en de grote weiden rekken hun lange ruggen naar de zon. Aan dek zult u dagelijks getuige zijn van dit nieuw ontwaakte leven. Dat geldt ook voor de schilderachtige steden die u steeds weer aandoet. Wanneer de verzorgde tuinen voor de bontgekleurde houten huizen in bloei staan, begroeten de Noren niet slechts elke dag met een hartelijke glimlach - maar ook u!

MS Trollfjord vaart de middernachtzon tegemoet

MS Trollfjord vaart de middernachtzon tegemoet

Zomer: de eeuwige zon

Zo kort als de winterdagen - zo eindeloos lang lijken de zomerdagen in Noorwegen. Reden voor het voortdurende daglicht is de middernachtzon, die in de zomer het noorden voor ongeveer 2 maanden in een zwak, goudkleurig licht doopt. Door de hellingshoek van de aardas schijnt de zon ten noorden van de poolcirkel ook in de nachtelijke uren. Hoe hoger de breedte­graad, hoe intensiever het natuurspektakel. De zomer bereikt zijn hoogtepunt op 23 juni. Dan viert Noorwegen midzomer, de langste dag van het jaar. Dankzij de warme Golfstroom gedijt de natuur in welige pracht. Dichte naaldbossen en gemengde bossen omzomen de eindeloze bergketens, waarvan de steil aflopende rotswanden het zonlicht geheimzinnig reflecteren. In ongerepte natuur zult u snel begrijpen waarom de Noren zo van hun land houden. U bevindt zich midden in een zomernachtdroom aan de noordelijke poolcirkel - en uw Hurtigruten schip brengt u naar de mooiste plekjes.

Uren daglicht
Datum Bergen Tromsø A-dam
01/01 6,0 0,0 8,0
01/02 8,0 5,0 9,0
01/03 10,5 9,5 11,0
01/04 13,5 14,0 13,0
01/05 16,0 18,5 15,0
01/06 18.5 24,0 16,5
01/07 19,0 24,0 17,0
01/08 17,0 21,0 15,5
01/09 14,0 15,5 13,5
01/10 11,5 11,0 11,5
01/11 8,5 6,5 9,5
01/12 6,5 0,0 8,0

 

“Indian Summer” langs de Noorse kust

“Indian Summer” langs de Noorse kust

Herfst: majestueuze kleurenpracht

Vanaf september stralen de oevers een majestueuze kleurenpracht uit. Onmiddellijk herken je het land van de Trollen, zoals de Noorse dichter Henrik Ibsen het heeft beschreven. De door de ruige natuur grillig gevormde berkenbossen dragen nu vuurrode en goudgele bladeren. Het is “Indian Summer” ten noorden van het Skagerrak - en werkelijk het landschap doet niet onder voor Noord-Amerika. Bijzonder intensief beleeft u dit kleurenspel in de regio rond Trondheim. Fascinerend om te zien, hoe de krachtige kleuren in het spiegelbeeld van de kalme zee vervagen en sterke contrasten in de blauwe hemel branden. Binnen enkele nachten komt nu al de eerste vorst opzetten. Dan betovert een zachte dons van rijp de morgen voor de vroege opstaander. Het is tijd om zich op de winter in te stellen. En misschien kunt u de inheemse dieren op het land daarbij gade slaan, hoe ze op zoek gaan naar een gemoedelijk onderdak voor het koude jaargetijde. Met een beetje geluk ziet u ook walvissen, die zich, op jacht naar voedsel, in de herfst in Noord Noorwegen ophouden. De bergtoppen zijn al gedeeltelijk met de eerste sneeuw bestoven en de koele, heldere lucht nodigt uit tot lange dekwandelingen met fantastische uitzichten.

Raftsund in de winter - Hurtigruten

Een winters Raftsund

Winter: dromen aan de poolcirkel

Hoe verder u naar het noorden komt, hoe intensiever de Poolwinter wordt, met zijn geheimzinnige atmosfeer en zijn glinsterende sneeuwlandschappen. Het Noorderlicht, Aurora Borealis genoemd, behoort zonder twijfel tot de meest fascinerende natuurverschijnselen ten noorden van de poolcirkel. Het warme water van de Golfstroom houdt de havens langs de Noorse kust ijsvrij, zelfs bij de laagste temperaturen. Hierdoor kunt u genieten van een hele rits aantrekkelijke winteractiviteiten aan land: een excursie met de hondenslede of ook een sneeuwscootersafari. Tegen deze tijd verleent een dikke, stralend witte sneeuwdeken het landschap schitterende contouren. Alleen als je heel precies kijkt vertellen kleine sporen op de poeder­deken, van het leven dat zich in deze extreme omstandigheden heeft aan­gepast. Zelfs rendieren zoeken hun weg door het oneindige wit. Een winterreis op een Hurtigruten schip is een echte kijk-reis - de voorbij­trekkende landschappen zien er uit als ansichtkaart motieven. Laat u door deze bijzondere charme betoveren!

Aurora Borealis - een mystiek lichtspel

Aurora Borealis - een mystiek lichtspel

Promotie-middag

Heeft u nog geen reis met Hurtigruten gemaakt? Bent u voornemens om een Hurtigrutenreis bij Norske Noorwegen Reizen te boeken? Dan nodigen wij u uit om op dinsdagmiddag 19 december 2017 naar onze promotiemiddag te komen. Schrijf u nu in...

Hurtigruten 1893 Ambassador lidmaatschap

 

Middernachtzon
Plaatseerste/laatste dag
Bodø03/06 - 08/07
Hammerfest16/05 - 26/07
Harstad24/05 - 18/07
Noordkaap13/05 - 29/07
Svolvær28/05 - 14/07
Tromsø20/05 - 22/07
Vardø17/05 - 25/07
Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP