Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Klik voor een grotere foto

Venabu Skisafari: skiweek met gids

8-daags Off-Piste avontuur Venabu, Ringebufjellet & Rondane

Maak uw eigen ski-tracks in de ongerepte sneeuw, op de bergtoppen of door het glooiende bos. Luister naar enkel het geluid van uw ski's; voel uw hartslag en adem de frisse lucht. We zien sporen van dieren, zoals vossen, hazen, elanden of sneeuwhoenen. Ontdek de geheimen van de Noorse berggebieden samen met onze goed gekwalificeerde engels- en duitssprekende gidsen. Geniet na het skien van een ontspannende sauna of geniet van heerlijke Noorse gerechten.

De in februari en maart georganiseerde begeleide skitochten in het hooggebergte van Ringebu en Rondane zijn tussen de 15 en 35 kilometer lang, afhankelijk van het weer en de sneeuwcondities. Bij het ontbijtbuffet maken we een lunchpakket. De reizen vereisen een goede ski-uitrusting voor het skiën buiten de geprepareerde pistes. Ski-uitrusting kan worden gehuurd bij het hotel. Alle deelnemers moeten een winddicht jack met capuchon, winddichte broek, goede muts en handschoenen, zonnebril en een kleine rugzak voor de dagproviand en extra kleding hebben. Vergeet niet om een thermoskan mee te nemen.

 

Dagprogramma

8 dagen - Vertrekdata: 25/2, 4/3, 11/3 en 25/3

Zaterdag: Aankomst in Venabu, op tijd voor het diner.

Zondag: Voorlichtingsbijeenkomst & waxen van ski'. Hoewel er geen speciale groep trip is gepland voor de eerste dag, kunnen we helpen met aanbevelingen - tijd om de spieren op te warmen en de ski benen in vorm te brengen! Na het diner is er een diapresentatie over de bergen.

Maandag: We starten vanaf Venabu, naar het westen richting Svartfjell en naar de top van de Dynjefjell (1151m) waar u een prachtig uitzicht over het Jotunheimen gebergte en het Gudbrandsdal heeft. De afdaling op de terugreis gaat door het berkenbos en het zachtere terrein van de hoogvlakte. De lengte van de tocht is ongeveer 16 km. 's Avonds is er een buffet maaltijd.

Dinsdag: De tocht van vandaag gaat 22 km zuidwaarts naar Øksendalen. Dit maakt deel uit van de "Troll Løypa", een ski track gemarkeerd van Høvringen in het noorden naar Lillehammer in het zuiden met een totale lengte van ruim 160 kilometer. Aan het eind van ons deeltraject brengt de minibus ons weer terug naar het hotel waar we kunnen ontspannen voor het diner.

Woensdag: De 22 km lange reis naar Enden gaat via gevarieerd terrein met bos, heuvels en bergen. We skiën over 7 km aan geprepareerde tracks naar het noordelijkste deel van het spoornet, voordat we via Klopptjørnhøgda verder trekken. Via Svabudalen en Fantbekken dalen we af en besluiten deze prachtige reis met een kopje koffie bij Enden Fjellstue waar we opgepikt worden voor de korte rit terug naar het hotel. 's Avonds het Noorse specialiteiten buffet.

Donderdag: Een vroege start (08:00) voor de rit naar Rondablikk vanwaar we in zuid-oostelijke richting weer een deel van de Troll Løypa skieën. Met 35 km is dit de langste reis van de week, maar het terrein is niet te veeleisend. Het uitzicht op het Rondane Nationaal Park met toppen boven de 2100m is uitstekend. Dit is langlaufen op zijn best! Als we zuidwaarts glijden nemen we de afslag voor de laatste 10km naar Venabu.

Vrijdag: Een korte rit naar het startpunt bij Gunstadseter voor de laatste 20 kilometer van de week. Vanaf deze oude boerderij gaan we richting Muen, met 1424m een makkelijk herkenningspunt. We steken de provinciegrens over tussen de Gudbrandsdalen- & Østerdalenvallei en skiën rond- of over- de Gråhøgda voor een korte pauze bij DNT hut Gråhøgdbu. Voordat we terugkeren naar Venabu, hebben we tijd om Dørjuvet, Venabu 's eigen Grand Canyon te bezoeken. Een opwindende rit naar de Mya rivier voordat we de laatste korte klim inzetten naar het hotel. 's Avonds een aperitief voor het diner en misschien een laatste dans op de dansvloer.

Zaterdag: Vertrek na het ontbijt.

Moeilijkheidsgraad: Op zich gaat de tocht niet door al te moeilijk terrein. Toch wordt van iedere deelnemer verwacht ervaring te hebben met langlaufen en in goede conditie te verkeren.

 

VENABU SKISAFARI
  Reissom pp
2 persoonskamer d/t, oostvleugel € 975
Toeslag 1 persoonskamer d/t € 93
Inbegrepen: 1 week winterpension, weekprogramma skisafari met gids incl. vervoer tijdens dagtochten.
Huur ski-uitrusting: € 78 (schoenmaat en lengte bij boeking opgeven svp)
Vliegarrangement Venabu incl. vlucht Amsterdam–Oslo v.v. en skibus Oslo–Venabu v.v. vanaf € 240 pp.

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

 

Venabygd Ski-info

140 km goed gemarkeerde en geprepareerde langlaufroutes

Activiteiten: Weekprogramma met ski-informatie, diashow, dinerbuffet met traditionele gerechten, skitochten met gids, fakkeltochten met arrenslede met bezoek lavvo, hondensledetocht, bezoek Ringebu Stavkerk.

Skihuur uiterlijk enkele weken tevoren opgeven, met schoenmaat en lengte; betaling ter plaatse. Ski-instructie 1-3 personen nok 600-200 per lesuur. Sneeuwschoenen nok 90/500 per dag/week

Activiteiten op bestelling: arrensledetocht nok 300; hondensledetocht 30 min. nok 350 (niet met Pasen); skitour met gids nok 60 pp.

Venabygd Reis-info

Boot: Kiel–Oslo met Color Line
Auto: Oslo–Venabygd: 250 km (4 ½ uur)

Vliegreis: Amsterdam–Oslo [Gardermoen]
Skibus: zaterdag Oslo/G–Venabu: ca. 4 uur
Trein: Oslo/G–Ringebu: ca. 2 ½ uur + hotelwagen: Ringebu–Venabu: ca. ½ uur

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP