Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

3-Stedenreis

Klik voor een grotere foto

Bergen, Oslo en Trondheim

Individuele rondreis met bezoek aan de 3 grootste steden van Noorwegen, omringd door een fascinerende natuur van bergen en fjorden. Mooie treinreizen zorgen voor de reis van stad tot stad en tot slot wacht een ontspannende bootreis per Hurtigruten. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eerste klasse hotels.

1e dag: Amsterdam–Bergen

Vliegreis per KLM van Amsterdam naar Bergen. Transfer naar het centrum van de stad en verblijf in Thon Hotel Rosenkrantz Bergen of Clarion Admiral Hotel, Bergen.

2e dag: Verblijf in Bergen

De kleurrijke 'hoofdstad van de fjorden' wordt omringd door zeven bergen. Wandel over de grote vismarkt op het plein en door de smalle steegjes op Bryggen, met de oude koopmanshuizen langs het water. Ook 'Gamle Bryggen' is een mooi oud gedeelte van de stad met pittoreske witte huizen en rode daken. Neem de Fløienbaan naar de berg Fløien met prachtig uitzicht op de stad. Met een uitgebreide stadstour kun je ook 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg bezichtigen en de Fantoft Stavkerk.

3e dag: Bergen–Oslo

Op eigen gelegenheid naar het station. Vandaag staat de treinreis Bergensbanen van Bergen naar Oslo op het programma. Een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels, over de Hardangervidda en door het Hallingdal naar Oslo. Het vertrek is om 08.00 uur of 12.00 uur, de reis duurt ca. 7 uur. Na aankomst in Oslo op eigen gelegenheid naar het Thon Hotel Terminus, Oslo of Thon Hotel Opera, Oslo.

4e dag: Verblijf Oslo

De Noorse hoofdstad met zijn vele parken ademt een ontspannen sfeer en biedt voor elk wat wils. Wandel door de grote winkelstraat 'Karl Johan' langs het paleis en de kleurrijke haven of bezoek het raadhuis met prachtige schilderingen. Neem de boot naar het schiereiland Bygdøy en bezichtig het Fram, Kon Tiki en Vikingschepenmuseum. Ook het Vigeland beeldenpark is een 'must'!

5e dag: Oslo–Trondheim

Op eigen gelegenheid naar het station. Vandaag staat de treinreis per Dovrebanen, de treinreis langs het Mjøsa meer, via Lillehammer en de Dovrefjellpas naar Trondheim. Na aankomst op eigen gelegenheid naar het Thon Hotel Gildevangen, Trondheim of Scandic Nidelven, Trondheim.

6e dag: Verblijf Trondheim

Een extra dag in de gezellige studentenstad Trondheim met als grootste bezienswaardigheid de middeleeuwse Nidarosdom, de kerk waarin alle Noorse koningen gekroond zijn. Bezichtig ook de oude stadsbrug en de koopmanshuizen langs het water, het muziekmuseum of het historische Munkholmen eiland voor de kust.

7e dag: Trondheim–inscheping Hurtigruten

Op eigen gelegenheid naar de haven waar om 10.00 uur het Hurtigrutenschip vertrekt voor een ontspannende bootreis met stops in 'stokvisstad' Kristiansund en in Molde, de stad van de rozen, omringd door de mooie Romsdal-Alpen. Overnachting aan boord in een binnenhut met douche /toilet op basis van logies/ontbijt.

8e dag: Bergen–Amsterdam

's Morgens varen we langs de schilderachtige Nordfjord en een paar mijlen zuidelijker door de monding van de Sognefjord. Op het laatste stuk naar Bergen vaart het schip langs de kust door een prachtig scherenlandschap. Aankomst Hurtigruten in Bergen om 14.30 uur. Transfer naar het vliegveld en terugvlucht Bergen–Amsterdam.

 

Complete 8-daagse Stedenreis

Prijs inclusief vliegreis, treinreizen, Hurtigruten én 6 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.249 pp

Inbegrepen: • Vliegreis Amsterdam–Bergen v.v. in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • treinreizen Bergen–Oslo en Oslo–Trondheim met zitplaats reservering in de 2e klasse; • Hurtigruten traject Trondheim–Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt; • 6 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: • Ruimbagage KLM.

Toeslagen: • upgrade kamer: vanaf € 162 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 2x lunch en 1x diner € 146 pp; • Toeslag Comfort Class Trein: € 15 pp per traject.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP