Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Fly & drive

Klik voor een grotere foto

Poolcirkel tour en Lofoten

Een aantrekkelijke, korte reis naar het land van de middernachtzon en een mooie combinatie van vliegen, varen, treinreizen en autohuur. Een kennismaking met de steden Trondheim en Bodø, een aantrekkelijke bootreis met Hurtigruten en een 3 daags hotelverblijf op de Lofoten inclusief auto!

1e dag: Amsterdam–Trondheim

Vliegreis per KLM van Amsterdam naar Trondheim. Aansluitend bustransfer naar het hotel. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

2e dag: Verblijf Trondheim

Gezellige 'groene' stad, met mooie ligging aan de Trondheimsfjord. Wandel door de charmante stegen, over de oude stadsbrug Gamle Bybrua, langs de kleurrijke houten pakhuizen van Bakkland of vertoef aan de idyllische haven van de mooie stad. Trondheims beroemdste bezienswaardigheid, de imposante Nidaros-Dom, is het grootste middeleeuwse bouwwerk in Gotische stijl van Noorwegen, tegenwoordig kroningskerk en nationaal monument. Of maak een excursie naar het historische Munkholmen eiland voor de kust van Trondheim met een oud Benedictijner klooster.

3e dag: Treinreis Trondheim–Bodø

Op eigen gelegenheid naar het station voor een indrukwekkende dagtocht per trein door een fascinerend fjord- en berglandschap met prachtige uitzichten onderweg naar Bodø. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

4e dag: Verblijf Bodø

Vandaag kunt u het havenstadje Bodø verkennen en misschien ook het vliegtuigmuseum, of een busexcursie maken naar Saltstraumen, 's werelds krachtigste getijdenstroom in de Saltfjord. Hier kun je een spectaculaire RIB-safari maken.

5e dag: Bodø–Svolvær–Hurtigruten

's Morgens vrij in Bodø. Om 12.30 uur arriveert het Hurtigruten schip in Bodø. Inscheping en vertrek om 15.00 uur over de Vestfjord naar de Lofoten. Na enkele uren doemt de Lofotenwand voor ons op en om 19.30 uur wordt aangelegd in het vissersdorp Stamsund. Na een korte stop varen we langs de imposante Lofotenkust naar Svolvær, aankomst 21.00 uur. Op eigen gelegenheid naar het Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

6e dag: Svolvær

Ophalen van de auto; 3 dagen autohuur cat. B. is inbegrepen in de reissom.

6e en 7e dag: Verblijf Svolvær

De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezoek de kleine vissersdorpen als Reine, Mortsund, Henningsvær met traditionele rode vissershuizen op palen, 'rorbuer' genaamd en het museumdorp Å. Aan de zijde van de oceaan vind je baaien met mooie zandstrandjes - perfect voor de middernachtzon! Boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

8e dag: Svolvær–inscheping Hurtigruten

In de namiddag/avond inleveren van de auto. Om 18.30 uur inscheping Hurtigruten en vertrek om 20.30 uur langs de indrukwekkende Lofotenkust naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland. Overnachting aan boord inclusief ontbijt.

9e dag: Poolcirkel, Zeven Zusters

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel en nemen we afscheid van het noordpoolgebied. We passeren de bergketen de 'Zeven Zusters', de bijzondere berg Torghatten en de Vega-archipel, behorende tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden. Al eeuwen lang beschermt de inheemse bevolking hier de nesten van de eidereenden en krijgt daardoor hoogwaardig dons.

10e dag: Trondheim–Oslo–Amsterdam

Om 06.30 uur meert het schip aan in Trondheim. Na ontbijt transfer per bus naar het station en een fascinerende treinreis over de Dovrefjell, door het Gudbrandsdal langs het mooie, langgerekte Mjøsa meer naar Oslo. Aansluitend terugvlucht Oslo–Amsterdam.

 

Complete 10-daagse Fly & Drive tour

Prijs inclusief vliegreizen, treinreizen, autohuur, Hurtigruten én 7 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.346 pp

Inbegrepen: • Vliegreizen Amsterdam–Trondheim én Oslo–Amsterdam per KLM in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • treinreizen Trondheim–Bodø én Trondheim–Oslo inclusief zitplaatsreservering 2e klasse; • Hurtigruten trajecten Bodø–Svolvær (geen hut) en Svolvær–Trondheim obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt; • 7 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt; • autohuur 3 dagen (3x24 uur) cat. B op de Lofoten inclusief ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering.

Niet inbegrepen: • Ruimbagage KLM • De binnenlandse ferry's. • Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen. Zie ook fly & drive informatie [p158-163].

Toeslagen: • upgrade kamer: vanaf € 154 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 2x lunch en 3x diner € 262 pp; • Toeslag Comfort Class Trein: € 15 pp per traject.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP