Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Fly & drive

Klik voor een grotere foto

Senja, Vesterålen & Lofoten

Ontdek het onbekende Noorwegen!

Deze unieke Fly & Drive reis bevat diverse toeristische toppers, die op menig verlanglijstje prijken. Ontdek het bijzondere landschap op het eiland Senja. Rijd bijvoorbeeld eens de 'Nationaal-Toeristische Route Senja': een 90 kilometer lange weg tussen Gryllefjord en Botnhamn in de provincie Troms.

U vaart maar liefst 2 deeltrajecten met Hurtigruten, die bovendien door velen als het mooiste gedeelte van deze populaire zeereis worden beschouwd.

Beleef de karakteristieke middernachtzon tijdens uw verblijf op 4 verschillende plekken op de Lofoten en aanschouw met uw eigen ogen de bijzondere stokvisrekken, die zo kenmerkend zijn voor deze geliefde eilandengroep.

1e dag: Amsterdam–Oslo–Evenes–Harstad, 49 km

Na aankomst op de luchthaven van Evenes haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de voornaamste plaats van de Vesterålen: Harstad. Overnachting in het Thon Hotel Harstad.

2e dag: Harstad–Hurtigruten–Senja, 57 km

U scheept vandaag vroeg in aan boord van één van de Hurtgrutenschepen. Om 08:00 uur vertrekt het schip in noordelijke richting en legt vervolgens om 11:45 uur in Finnsnes weer aan. Na deze imposante, bijna 5 uur durende boottocht, vervolgt u uw weg per auto naar Senja. Drie overnachtingen in het op een unieke locatie gelegen Hamn i Senja Resort.

3e-4e dag: Hamn I Senja

Deze prachtige accommodatie biedt u van alles. Zo zijn er volop wandel- /vismogelijkheden en Midzomernacht tours. U kunt snorkelen, duiken, raften, de grootste troll van de wereld bezoeken of deelnemen aan een vogelexcursie op zee. Kortom, heel veel activiteiten om deze drie dagen tot een onvergetelijk verblijf te maken.

5e dag: Senja–Risøyhamn, 91 km

Vandaag verlaat u Senja, het op één na grootste eiland van Noorwegen. Gedurende 1 uur en 40 minuten reist u per ferryboot van Gryllefjord naar Andenes, gelegen in de provincie Nordland op de Vesterålen. Tijdens deze indrukwekkende overtocht zwemt er misschien een walvis mee. Na aankomst op de Vesterålen rijdt u naar Risøyhamn. 3 Overnachtingen in Andøy Friluftssenter, Risøyhamn.

6e-7e dag: Risøyhamn

Op dag 6 staat er een heuse walvisexcursie op het programma. De volgende dag kunt u heerlijk genieten van wat de Vesterålen u allemaal te bieden heeft.

8e dag: Risøyhamn–Hurtigruten

In de loop van de morgen scheept u in voor uw Hurtigruten dagtocht naar de hoofdstad van de Lofoten: Svolvær. Vertrek om 11.00 uur en aankomst in Svolvær om 18:30 uur. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een Zeearend excursie, die u vooraf kunt boeken. Eenmaal in Svolvær rijdt u naar de eerste door u geselecteerde accommodatie. U bepaalt zelf in welke volgorde of in welke van de 4 aangeboden accommodaties in Reine, Nusfjord, Henningsvær of Kabelvåg u deze 4 nachten verblijft. U kunt iedere nacht op een verschillende bestemming verblijven of 2 nachten op dezelfde bestemming. Wilt u 4 nachten in 1 accommodatie verblijven dan geldt er een toeslag.

9e-12e dag: Lofoten

Ontdek de mooiste kust ter wereld en proef de lekkerste verse vis. Op de Lofoten kunt u wandelen, vissen, fietsen, paardrijden, "stand up paddleboarding" of zelfs golfen onder de middernachtzon.

12e dag: Lofoten–Harstad, 185 km

Vandaag verlaat u de eilandengroep Lofoten en rijdt u terug naar Harstad. Overnachting in het Thon Hotel Harstad.

13e dag: Harstad–Evenes, 49 km

Nadat u de huurauto op de luchthaven heeft ingeleverd, vliegt u via Gardermoen/Oslo weer terug naar Amsterdam.

 

Complete 13-daagse Fly & Drive tour

Prijs inclusief vliegreizen, autohuur, Hurtigruten én 12 (hotel)overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 2.394 pp

Inbegrepen: • Vliegreis Amsterdam–Oslo–Evenes vv in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax; • Hurtigruten dagtrajecten Harstad–Finnsnes én Risøyhamn–Svolvær met vervoer auto; • 12 (hotel)overnachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt, behalve in Andøy Frilufssenter; 13 dagen autohuur (13x24 uur) cat B incl. ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering; • Walvissafari.

Niet inbegrepen: • 1x binnenlandse ferry in de route. • Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur. Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen. Zie ook fly & drive informatie [p158-163].

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 62 pp; • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 44 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 1x lunch € 44 en 1x diner € 58 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Unieke Lofoten aanbieding

Verblijf 4 nachten/5 dagen op de Lofoten en bepaal zelf in welke volgorde of in welke van deze 4 accommodaties. U kunt iedere nacht op een verschillende bestemming verblijven of misschien wel alle nachten in dezelfde. Het 4 nachten pakket inclusief ontbijt heeft één unieke prijs: € 459 pp!

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP