Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

Hotels in Noorwegen

Klik voor een grotere foto

We hebben een brede selectie gemaakt van hotels in Noorwegen waar we mee samenwerken, soms al heel veel jaren! De hotels in Noorwegen verschillen onderling in standaard en prijsklasse. Voor ons geldt dat u er een graag geziene gast zult zijn en dat het hotel er alles aan zal doen om het u naar de zin te maken.

In onderstaand overzicht zijn alle hotels in Noorwegen alfabetisch per naam of per plaats gesorteerd; of kies voor de genummerde lijst zoals op pagina 75 van ons zomerprogramma gepubliceerd.

 

  • Hotels: naam
  • Hotels: plaats
  • Hotels: lijst

 

De kamers in de door Norske geselecteerde hotels in Noorwegen kunnen variëren van eenvoudig tot heel comfortabel. In de meeste hotels in Noorwegen is een standaard kamer inclusief en geldt voor fjordzicht, een superior kamer of een suite een toeslag. Deze staat veelal bij het betreffende hotel vermeld. Alle hotels in Noorwegen zijn op basis van logies/ontbijt met een toeslag voor halfpension. Op aanvraag maken we ook hiervoor graag een offerte op maat.

Prijs & Kwaliteit

De accommodaties verschillen onderling veelal in prijs. Kleinere hotels in Noorwegen hebben soms naar verhouding hoge kosten vanwege een beperkt aantal hotelgasten. In een wintersportgebied is het 's zomers laagseizoen en zijn de prijzen gunstig. In het fjordengebied is de zomer hoogseizoen en betaalt u naar verhouding meer voor een zelfde hotelklasse. Dit geldt ook voor de huurprijs van huizen en rorbu’s in het noorden.

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

 

Dinertijden

De dinertijden in de hotels liggen meestal tussen 19.00 en 21.00 uur, terwijl pensions veelal een vaste dinertijd rond 18.00 en 19.00 uur hebben. Komt u daar veel later dan is de keuken gesloten.

Pensions en fjellstues

In Noorwegen kennen we vele namen voor de pensions. Soms noemt men ze "pensjonat", maar ook worden ze wel Gård of Gjestegård genoemd, hetgeen betekent dat er heel vroeger een boerderij was. Ook ziet men de naam "fjellstue" regelmatig, wat staat voor bergpension. Deze fjellstues staan meestal in de bergwereld op 750-1000 m hoogte en liggen soms aan een tolweg. Wat de benaming ook is, één ding hebben ze allemaal gemeen, ze hebben een gezellige en ongedwongen sfeer en vaak zijn ze ingericht met antiek en weefproducten. Eigenlijk kunt u ze beschouwen als kleine familiehotels, waar men goede maaltijden serveert en het wel en wee van de gast voorop staat. Diner en ontbijt zijn altijd inbegrepen, tenzij anders vermeld. Enkele fjellstues zijn in al hun eenvoud zéér exclusief wat betreft maaltijden en persoonlijke service. Deze kunnen qua prijs in de klasse vallen van 1e klas hotels.

Noord Noorwegen

De meeste hotels in Noord Noorwegen zijn eenvoudiger van opzet dan in het zuiden, met uitzondering van de hotels die 's winters met zakenmensen en congressen werken. De op toeristen ingestelde hotels moeten hun bestaan verdienen in een zeer korte periode en zijn daardoor, ondanks hun lagere standaard, toch duurder dan de hotels in het zuiden. U kunt kiezen voor logies/ontbijt of voor halfpension (diner, logies en ontbijt). Halfpension is naar verhouding goedkoper dan wanneer u uw diner ter plaatse moet bestellen en betalen. U dient zich wel te realiseren, dat u met halfpension het dagmenu krijgt met voor- hoofd- en nagerecht, of (bij sommige hotels) een Noors buffet. Indien u à la carte wenst te eten, doet u er beter aan om te kiezen voor logies en ontbijt. U betaalt dan uw maaltijden ter plaatse.

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP