Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1180 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Agder

Een mooie rondreis met veel wandelmogelijkheden. Verblijf in 4 verschillende huizen in mooie toeristische delen van Noorwegen. Bezoek Kjeråg of de Preekstoel, wandel door het ruige fjordengebied, ontdek de Jostedalgletsjer en laat u imponeren in het Jotunheimen berggebied met Gjendesheim en Besseggen.

 

Autotour met vertrek op woensdag

1e dag: Kristiansand–Tjørholm, 200 km

Vertrek om 12.15 uur uit Hirtshals (Denemarken) naar Kristiansand. Aankomst om 15.30 uur in de gezellige havenstad aan de zuidkust. Via Mandal, de zuidelijkste stad van Noorwegen, rijdt u langs Eiken en Tonstad door het Sirdal naar Tjørhom. 3 Overnachtingen in Sageneset.

Activiteiten: Dagtocht via Suleskarveien naar het Setesdal. Bezoek de kustplaatsen, Egersund en Flekkefjord. Dagtocht Stavanger. Wandeltocht Kjerag en Preikestølen. Per auto mooie route naar Øygardstol met prachtig uitzicht op het dal.

4e dag: Tjørhom–Kinsarvik, 296 km

Vandaag rijdt u een mooie route via Hovden naar Haukeligrend over de Haukelipas. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad. Hordabrekkene is een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km. Het uitzicht over het Rølsdalsmeer is zeer bekend. U vervolgt uw weg langs de Sørfjorden via Odda naar Kinsarvik. 4 Overnachtingen in Kinsarvik.

Attracties: Dagtocht naar Bergen, wandeltochten op de Hardangervidda, Hardangertun Family Park.

8e dag: Kinsarvik–Tyinholmen, 244 km

Over de nieuwe Hardangerbrug richting Voss. De route gaat verder richting Stalheim. Het is de moeite waard om de Stalheimkleiva te berijden, een spectaculaire weg met scherpe haarspeldbochten. Even later passeert u Flåm aan de bekende Aurlandsfjord. Startpunt van de Flåmsbaan. Een prachtige treinreis naar Myrdal, hoog in de bergen van het Hardangervidda plateau. Een traject van ongeveer 20 kilometer met maar liefst 20 tunnels die samen een lengte hebben van zes kilometer. Verder noordwaarts naar Tyinholmen Høyfjellsstuer voor een verblijf van 3 nachten.

11e dag: Tyinholmen–Dagali, 221 km

Via Fagernes rijdt u vandaag over weg 51 en 7 via Ål naar Geilo. Een gezellig toeristenplaatsje. Geilo ligt aan de voet van de machtige Hallingskarvet en vormt de poort naar de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Noord-Europa. Het is nog een klein stukje naar Hallandtunet, Dagali, voor een verblijf van 4 nachten.

15e dag: Dagali–Oslo, 219 km

Via een mooie toeristische route over weg 40 via Uvdalen, Numedalen en Kongsberg naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Autotour met vertrek op zaterdag

4 overnachtingen in Sageneset

3 overnachtingen in Kinsarvik

4 overnachtingen in Tyinholmen Høyfjellsstuer

3 overnachtingen in Hallandtunet, Dagali

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 14 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

woensdag: vanaf € 555 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.085 pp (bij 2 personen)

vrijdag: vanaf € 589 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.142 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirsthals–Kristiansand met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 14 overnachtingen in genoemde vakantiewoningen.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Excursie tips

Gletsjer wandelen

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP