Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

15 dagen - 1556 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Amund

Mooie rondreis met start in Zuid Noorwegen. Dan gaat het richting fjorden met een bezoek aan de Saudafjord, de Hardangerfjord, de Sognefjord en de Nordfjord. U verblijft in sfeervolle hotels met mooie ligging aan de fjorden en u wacht een prima verzorging.

1e dag: Hirtshals–Kristiansand

Overnachting in Best Western Norge Hotel, Kristiansand.

2e dag: Verblijf Kristiansand

Verblijf in de gezellige havenstad Kristiansand. Breng een bezoek aan de vismarkt of maak een mooie boottocht naar Lillesand.

3e dag: Kristiansand–Dalen, 215 km

Mooie rit door het Setesdal richting Dalen. Het dorpje ligt op een mooie plek aan het eind van het smalle en door 800 m hoge bergen omgeven Bandakmeer. Overnachting in het beroemde Dalen Hotel.

4e dag: Verblijf Dalen

Vrije besteding: tussen Lårdal en Dalen kan men een prachtige bergwandeling maken of breng een bezoek aan de Eidsborg staafkerk uit de 13e eeuw.

5e dag: Dalen–Norheimsund, 265 km

Via Røldal, over de zomerweg Haukeliveien naar Seljestad en noordwaarts naar Odda. We volgen de toeristische weg langs de gletsjer en Sørfjord naar Utne en Jondal. Oversteek via Tørvikbyg. Overnachting in het aan de Hardangerfjord gelegen Thon Hotel Sandven, Norheimsund.

6e dag: Verblijf Norheimsund

Mogelijkheid voor een bezoek aan Bergen of een heerlijke dag doorbrengen aan de fjord en genieten van de faciliteiten van het hotel.

7e dag: Norheimsund–Leikanger, 167 km

Langs de fjord naar Granvin en daarna door naar het toeristenplaatsje Voss. Noordwaarts over de bergpas Vikafjell afdalen naar Vangsnes en de Sognefjord. Oversteek naar Hella en door naar Leikanger. Overnachting in Leikanger Fjordhotel.

8e dag: Verblijf Leikanger

Vandaag mogelijkheid voor gletsjertocht bij Nigårdsbreen en bezoek gletsjermuseum. Een mooie rit per auto brengt u in Jostedal, hier kunt u overstappen op de boot die u tot dicht bij de gletsjer brengt. Ook een bezoek aan Veitastrand is de moeite waard.

9e dag: Leikanger–Hjelle, 256 km

Vandaag wacht de Sognefjell, een prachtige bergroute, met hoogste punt 1430 m bij Krossbu. Hier bent u in een bergwereld met sneeuw en ijs. In Lom kunt u een 11e eeuwse Stavkerk bezichtigen. Vervolgens een indrukwekkende tocht langs watervallen, prachtige bergmeren en de Strynefjellpas. Overnachting in Hjelle Hotel, Hjelledalen aan het Strynmeer.

10e dag: Verblijf Hjelle

Een historisch hotel in een schilderachtige omgeving. Koningin Wilhelmina was hier vaak te gast. Vandaag genieten aan het meer?

11e dag: Hjelle–Flåm, 316 km

Via Stryn langs de Nordfjord, we passeren fjorddorpjes als Loen, Olden en Utvik. Dan langs de fjord omhoog, mooi uitzichtpunt bij Karistova. In Skei over op weg 5 langs de gletsjers naar Sogndal. Oversteek Mannheller–Fodnes en over de oude zomerweg langs de Aurlandsfjord naar Fretheim Hotel, Flåm voor overnachting.

12e dag: Verblijf Flåm

Mogelijkheid voor boottocht op de fjord of een tocht met de bekende Flåmsbanen, het bergtreintje dat 865 m hoogte overbrugt in een afstand van 20 km. Onderweg wordt gestopt bij een mooie waterval. In Myrdal zijn mogelijkheden voor een bergwandeling. De terugweg gaat weer over hetzelfde traject met mooie uitzichten op de fjord.

13e dag: Flåm–Noresund, 229 km

Via Aurlandsdalen en Hallingskarvet over de hoogvlakte naar Hol en de 'avontuurlijke' weg 7 door het Hallingdal. Overnachting aan het Krøderenmeer in Sole Hotell, Noresund.

14e dag: Noresund–Oslo–Kiel, 108 km

Vandaag rijdt u via Hønefoss en Sundvolden, langs de Tyrifjord naar Oslo. Verlenging Oslo mogelijk. Om 14.00 uur vertrek per Color Line.

15e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 15-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 13 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.327 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Kristiansand met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 489 pp (behalve in Kristiansand); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 372 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP