Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1448 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Asbjørn

Afwisselende rondreis door het zuidelijkste deel van Noorwegen, ook wel 'de Noorse Riviera' genoemd. Geen grote afstanden, mooie combinatie van natuur en cultuur. Voldoende tijd om alle bezienswaardigheden te bezichtigen. Via de Lysefjord naar Stavanger. Na een bezoek aan Bergen terug over de Hardanger Hoogvlakte naar Oslo.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Kragerø, 210 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. U vervolgt uw reis langs de Oslofjord en via Drammen naar Sundbyfoss. Hier volgen we de route binnendoor naar het plaatsje Skien, stop van de boottocht: Telemarkse kanalen. Opnieuw naar de kust en via Langesund naar het Victoria Hotel, Kragerø.

3e dag: Verblijf Kragerø

Mooi en gezellig hotel in het centrum van het kustplaatsje, dichtbij de haven. Talrijke mogelijkheden voor een leuke dag aan de kust.

4e dag: Kragerø–Kristiansand, 151 km

Afwisselende rit langs sfeervolle idyllische haventjes met witte huizen, rotsen en zandstrandjes van de zuidkust . Via Arendal naar Best Western Norge Hotel, Kristiansand.

5e dag: Verblijf Kristansand

In de omgeving zijn allerlei bezienswaardigheden als museum, oude stad, waterval in de Kvina rivier etc. Mooie omgeving om te wandelen, wandelkaarten in het hotel & golfpark.

6e dag: Kristiansand–Jørpeland, 262 km

Verder landinwaarts door het Sirdal naar Jørpeland voor de overnachting in Verkshotellet, Jørpeland.

7e dag: Verblijf Jørpeland

De Suleskarveien route biedt vele bezienswaardigheden. Excursiemogelijkheden voor de wandelaars naar Kjeråg en Lysebotn. Mooie autoroute naar Øygardstol met prachtig uitzicht op het dal.

8e dag: Jørpeland–Stavanger, 161 km

Boottocht over de Lysefjord van Lauvvik naar Lysebotn door een indrukwekkend fjordlandschap met de bekende Preikestølen. Overnachting in het Best Western Victoria Hotel, Stavanger.

9e dag: Verblijf Stavanger

Levendige stad, met mooi bewaard gebleven binnenstad met smalle steegjes,mooie witgeschilderde huizen, rode daken en veel bloemen. De ene straat is nog mooier aangekleed dan de andere! Wandel langs de haven, met vismarkt, gezellige winkelstraten of bezoek een museum. Mogelijkheden te over voor een leuke dag in Stavanger!

10e dag: Stavanger–Bergen, 176 km

De route gaat langs de kust via de ferry's Mortavika–Årsnes en Sandvikvåg–Hjalheim naar Bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

11e dag: Verblijf Bergen

Wandel over de vismarkt en langs de haven. Bezoek de oude koopmanshuizen op 'Bryggen' en door het oude stadsdeel: 'Gamle Bryggen'. De Fløien baan brengt u naar de top van de gelijknamige berg met mooi uitzicht op de stad. In een buitenwijk vindt u Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen' huis van de bekende componist Edvard Grieg, nu museum.

12e dag: Bergen–Geilo, 245 km

We volgen de 'avontuur' weg nr 7 langs de Hardangerfjord, over de Hardangerbrug naar Eidfjord. Door het Måbødal met bergtreintje over de oude weg en Vøringfoss waterval naar het sfeervolle Ustedalen Hotel, Geilo.

13e dag: Verblijf Geilo

Een gezellig bergdorpje met goede wandelmogelijkheden in de omgeving. U kunt ook de kabelbaan nemen naar het hooggebergte, met de auto de omgeving verkennen of genieten van alle faciliteiten van het hotel.

14e dag: Geilo–Oslo, 243 km

Een mooie afwisselende route gaat via Skurdalen en Uvdal naar Kongsberg. Dan via Drammen terug naar Oslo. Misschien kunt u 's middags nog enkele bezienswaardigheden bezoeken in Oslo, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki. Overnachting in Scandic Holmenkollen Park Hotel, Oslo.

15e dag: Oslo–Kiel

Om 14.00 uur vertrekt de Color Line vanuit Oslo.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertocht vv én 13 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.418 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 108 pp (alleen in Jørpeland en Geilo); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 240 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP