Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1396 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Birgit

Deze rondreis start met een verblijf in de Noorse hoofdstad. Er zijn volop bezienswaardigheden te bezichtigen. De reis voert u door het Jotunheimen berggebied. Daarna bezoek aan Geiranger, een boottocht op de Geirangerfjord, verblijf in Lofthus in de Hardanger regio en een bezoek Telemark.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e en 3e dag: Oslo

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur midden in Oslo aan. Twee dagen in Oslo. Volop mogelijkheden om de bezienswaardigheden te bezichtigen. Overnachting in het prachtig boven de stad gelegen Scandic Holmenkollen Park Hotel, Oslo.

4e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdres gebied. Uw eindbestemming voor vandaag is Fagernes, waar u verblijf in Thon Hotel Fagernes.

5e dag: Verblijf Fagernes

Maak een uitstapje naar Beitostølen, ook wel de poort van de Jotunheimen genoemd. In de omgeving van Fagernes zijn ook volop fiets - en wandelmogelijkheden.

6e dag: Fagernes–Geiranger, 246 km

Over de Valdresflya langs het Jotunheimen berggebied naar Randen. Langs het Vågåmeer naar Lom met 11e eeuwse Stavkerk. Prachtige indrukwekkende natuur bij Grotli, Djupvasshytta en de berg Dalsnibba 1495 m, met uitzicht op de fjord. Dan begint de afdaling richting Geirangerfjord en het schitterend gelegen, luxe Union Hotel, Geiranger.

7e dag: Verblijf Geiranger

Geiranger is een van de meest gefotografeerde fjorddorpjes. Vanaf Flydalsjuvet en Ørnesveien (Adelaarsweg) heeft u een uniek uitzicht op de fjord. Bezoek het Fjordsenter of maak een wandeling langs de fjord en geniet van het steeds wisselende uitzicht.

8e dag: Geiranger–Fosnavåg, 108 km

Om 10.15 uur vertrek per boot van Geiranger naar Hellesylt voor een 50 minuten durende bootreis langs de watervallen 'de zeven zusters', 'de vrijer' en 'de bruidssluier'. Van Hellesylt langs het Hornindalsmeer, met 514 m het diepst (gemeten) meer van Europa. Via Stryn richting het westen met als eindbestemming voor vandaag Fosnavåg. Overnachting in Thon Hotel Fosnavåg.

9e dag: Verblijf Fosnavåg

Vandaag mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het eiland Runde, geroemd om zijn enorme vogelrots.

10e dag: Fosnavåg–Balestrand, 264 km

Na het ontbijtbuffet nemen we afscheid van de Noorse westkust en gaat de reis zuidwaarts via Stryn en Skei naar Balestrand. Overnachting in Kviknes Hotel, Balestrand.

11e dag: Balestrand–Lofthus, 155 km

Via Myrkdalen en Vossevangen verder richting het zuiden naar Lofthus. U verblijft hier 2 nachten in het Ullensvang Hotel, Lofthus. Het historische hotel is prachtig gelegen aan de Sorfjord een uitloper van de Hardangerfjord.

12e dag: Verblijf Lofthus

Een vrije dag om de Hardanger regio verder te ontdekken. Bij het hotel zijn roeibootjes te leen waarmee u zelf het water op kunt.

13e dag: Lofthus–Dalen, 204 km

Neem de oude bergweg Haukeliveien en rijd door naar het dorpje Dalen voor twee overnachtingen in het Dalen Hotel.

14e dag: Verblijf Dalen

De prachtige regio Telemark is bekend om zijn volksmuziek en traditionele verhalen. Een boottochtje op het Telemarkkanaal is een echte aanrader!

15e dag: Dalen–Oslo, 228 km

Het laatste dagtraject voert via Drammen terug naar Oslo. Om 14.00 uur vertrek per Color Line naar Kiel.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertocht vv én 13 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.614 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt; • Ferry Geiranger–Hellesylt obv 2 personen inclusief autovervoer.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 383 pp; • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 394 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP