Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17 dagen - 1870 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Dagmar

Mooie afwisselende rondreis langs de fjordenkust met bezoek aan culturele hoofdsteden als Stavanger en Bergen. Noordwaarts langs de kust naar Fosnavåg, Kristiansund en Brekstad, aan de Atlantische Oceaan. Een bezoek aan het oude koperstadje Røros en het Olympische Lillehammer. Goede middenklasse en 1e klasse hotels.

1e dag: Hirtshals–Kristiansand

De Color Line vertrekt om 12.15 uur vanuit Hirtshals (Denemarken). Aankomst om 15.30 uur in de gezellige havenstad aan de zuidkust. Overnachting in Best Western Norge Hotel, Kristiansand.

2e dag: Kristiansand–Stavanger, 239 km

Mooie kustroute via diverse kleine stadjes. Lindenes is het zuidelijkste punt. Overnachting in Best Western Victoria Hotel, Stavanger.

3e dag: Verblijf Stavanger

Een moderne stad met een gezellig oud centrum met kleurrijke smalle straten, goed bewaard gebleven witte huizen met rode daken en leuke winkels. Een bezoek aan deze stad is een ontdekking!

4e dag: Stavanger–Bergen/Os, 149 km

Route langs de kust via de ferry's Mortavika– Årsnes en Sandvikvåg–Hjalheim naar Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os voor overnachting.

5e dag: Verblijf Os bij Bergen

Een heerlijk hotel in een prachtige omgeving. Bergen is van hieruit per boot of per bus bereikbaar. Bezoek de vismarkt, Bryggen, maak een tochtje met de Fløienbaan, of boek een stadstour dan ziet u alles! Iets buiten Bergen ligt Troldhaugen, huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, de Fantoft Stavkerk en Lyse klooster.

6e dag: Os–Skei, 247 km

De kustroute gaat door afwisselend fjordenlandschap naar Oppedal. Oversteek naar Lavik en langs de fjord naar Vadheim. Opnieuw landinwaarts via Førde naar Skei. Overnachting in het Thon Hotel Jølster aan het Jølstermeer.

7e dag: Verblijf Skei

Vandaag mogelijkheid voor bezoek aan het Jostedalgletsjergebied, bij Briksdal of Nigardsbreen. Bezoek gletsjermuseum, bezienswaardig: route weg 5 langs de gletsjers.

8e dag: Skei–Fosnavåg, 145 km

Door het Nordfjord gebied, ferry Anda-Lote en Folkestad-Volda naar Fosnavåg. Overnachting in Thon Hotel Fosnavåg.

9e dag: Verblijf Fosnavåg

Een bezoek aan het vogeleiland Runde bekend om de papagaaiduikers is misschien een interessante optie voor vandaag. Verrekijker niet vergeten!

10e dag: Fosnavåg–Kristiansund, 201 km

Noordwaarts langs de kust, ferry Hareid–Sulasundet naar jugendstil-stad Ålesund en ferry Vestnes–Molde naar de rozenstad aan de Romsdalfjord. De weg gaat via de Atlanterhavsveien. Een mooie afsteker via Bud en Farstad. Overnachting in Thon Hotel Kristiansund.

11e dag: Kristiansund–Brekstad, 223 km

Ferry Seivika–Tømmervågen en via de toeristische route naar Kyrkseterøra. Vanaf Orkanger langs de kust naar Valset. Ferry naar het mooi aan zee gelegen Ørland Kysthotell, Brekstad.

12e dag: Verblijf Brekstad

Een bijzondere ervaring hier aan de Atlantische Oceaan. Maak een wandeling over het strand en bezoek enkele historische bezienswaardigheden o.a. de achtkantige vuurtoren bij Uthaug.

13e dag: Brekstad–Røros, 225 km

Per autoferry terug naar Valset. Van Orkanger via Heimbu naar Støren en langs de Gaula rivier naar Røros, een voormalig koperstadje. Overnachting in het ErzscheiderGården Hotel, Røros.

14e dag: Verblijf Røros

Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

15e dag: Røros–Lillehammer, 267 km

Zuidwaarts naar Tynset en Folldal. Mooie route via weg 27 langs het Rondane Nationaalpark met prachtige bergtoppen via Ringebu naar Lillehammer, aan het bekende Mjøsa meer. Overnachting in Scandic Lillehammer.

16e dag: Lillehammer–Oslo, 174 km

Misschien heeft u nog even tijd om iets van Lillehammer te zien voor u vertrekt naar Oslo. De Color Line vertrekt om 14.00 uur vanuit Oslo.

17e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 17-daagse autotour

Prijs inclusief Fjord Line/Color Line bootovertochten én 15 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.428 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Hirtshals–Kristiansand met Fjord Line en Oslo–Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 15 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 282 pp (behalve in Kristiansand, Stavanger en Røros); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 391 pp (behalve in Hindsæter).

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP