Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

17 dagen - 1645 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Dovrefjell

Iets noordelijkere tour met mogelijkheid voor bezoek aan Trondheim. Aantrekkelijke route langs gezellige toeristenplaatsjes, natuurparken, kraakheldere meren, fjorden, gletsjers en over de hoogste bergpas van Noorwegen. Onderweg is er voldoende tijd voor de vele bezienswaardigheden en excursiemogelijkheden.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vang, 241 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Na aankomst in de gezellige Noorse hoofdstad Oslo met zijn vele bezienswaardigheden rijdt u via Hønefoss en Fagernes naar Vang. Misschien heeft u nog even tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. 2 Nachten verblijf op Bøflaten Camping, Vang.

Activiteiten: Het Vangsmjøsameer is uiterst geschikt om te vissen, kanoën en kajakken. In de zomermaanden worden op de camping extra activiteiten aangeboden, daarnaast zijn er georganiseerde wandel- en gletsjertochten, kun je onder begeleiding klimmen en heeft Valdres meer dan 800 km aan gemarkeerde fietsroutes. De Jotunheimen is het walhalla voor wandelaars. Maak kennis met de traditionele staafkerken of de zomerboerderijen en proef de traditionele gerechten.

4e dag: Vang–Gjerde, 183 km

Via Tyinkrysset, over de Filefjell naar Lærdal, ferry Fodnes–Mannheller en langs de fjord naar Gjerde. 2 nachten verblijf op Jostedal Camping, Gjerde, Gjerde.

Activiteiten: Excursie naar de Nigards gletsjer.

6e dag: Gjerde–Geiranger, 236 km

Vandaag wacht de Sognefjell, de hoogste bergpas (1430 m) van Noorwegen, een prachtige bergroute. Hier bent u in een bergwereld met sneeuw en ijs. Het plaatsje Lom is een leuke stop: bezienswaardig: mooie Stavkerk, bakkeriet, mineralenverzameling bij Fossheim Hotel. Via Polfoss met grote watervallen via Grotli naar een van de mooiste fjorddorpjes Geiranger. Verblijf 2 nachten op Dalen Gaard, Geiranger.

Activiteiten: cruise door de Geirangerfjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

8e dag: Geiranger–Bud, 177 km

Omhoog langs de fjord via de Ørneveien - Adelaarsweg - met prachtig uitzicht rondom naar Eidsdal. Oversteek naar Linge en via de bekende Trollstigenpas met vele haarspeldbochten afdaling naar Åndalsnes. Verder richting de kust via de oversteek Åfarnes–Sølsnes naar het plaatsje Bud, verblijf op Pluscamp Bud.

10e dag: Bud–Orkanger, 243 km

De dag begint met een indrukwekkende etappe over de Atlanterveien. Een beroemde kustroute waarbij de vele eilandjes verbonden zijn met bruggen. U maakt de oversteek van Halsa naar Kanestraum en vervolgt wegnummer E39 naar Orkanger. Verblijf van 2 nachten in Tråsåvika Camping, Viggja.

Activiteiten: Dagtocht naar Trondheim en bezoek Nidarosdom. Het Rockmuseum, het kleine eiland Munkholmen.

12e dag: Orkanger–Oppdal, 115 km

Door het Orkangerdal naar Berkåk. Mooie route naar Oppdal. Verblijf van 2 nachten op Granmo Camping, Oppdal.

Activiteiten: muskusossensafari, elandsafari, raften, kanoën.

14e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Vandaag verder over de Dovrefjell via Dombås naar Lesja. Over de mooie toeristische route Sladalsveien (tolweg) naar Vågå. Dan over de Valdresflya naar Fagernes. Verblijf van 2 nachten op Fagernes Camping.

Activiteiten: goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard.

16e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Misschien heeft u nog tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

17e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 17-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 14 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 447 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 872 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 14 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP