Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

22 dagen - 5148 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Femundsmarka

Een Noordkaapreis langs kampeerhutten is een jarenlange wens van velen. We hebben een mooie route samengesteld met niet té grote dagafstanden en overnachtingen op veelal kleinschalige campings. Op de Noordkaap, de Vesterålen en Lofoten hebben we extra nachten gepland zodat je de gelegenheid hebt de omgeving te verkennen en/of kunt deelnemen aan een walvis-safari of zeearend-safari in de Trollfjord. Op sommige campings is het ook mogelijk een hut te boeken met privé faciliteiten. Ook een rondreis inclusief een bootreis per Hurtigruten is mogelijk.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur vanuit Kiel per Color Line.

2e dag: Oslo–Røros, 438 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route langs het Mjøsameer via Lillehammer naar het oude mijnstadje Røros en Håneset Camping.

3e dag: Røros–Overhalla, 361 km

De toeristische route gaat via weg 705 langs Selbu naar Trondheim. Na een bezoek aan Trondheim via Steinkjer naar Overhalla, Bjøra Camping, Overhalla.

4e dag: Overhalla–Mo i Rana, 302 km

Door het Namdal, langs het mooie Majavatn, via Mosjøen naar Mo I Rana voor de overnachting op Yttervik Camping.

5e dag Mo i Rana–Fauske, 184 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar Fauske. Overnachting op Fauske Camping & Motell.

6e dag: Fauske–Laukvik, 230 km

Via weg 80 naar Bodø voor de oversteek naar Moskenes op de Lofoten. Verblijf van 2 nachten op Sandsletta Lofoten, Laukvik in Laukvik. De hoofdstad van de Lofoten is Svolvær. Bezoek de karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær, met de rode huizen op palen, 'rorbuer' genaamd. Of maak een zee-arendsafari op de Trollfjord.

8e dag: Laukvik–Bø i Vesterålen, 116 km

Vandaag gaat uw reis verder naar de Vesterålen. U bereikt deze eilandengroep door de oversteek te maken van Fiskebøl naar Melbu. De Vesterålen staat bekend om zijn contrasten van de witte stranden en idyllische landerijen tot de steile bergtoppen die oprijzen uit de zee. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang of Stø voor een walvissafari. 1 Overnachting op Fjordcamp Bø i Vesterålen, Kråkberget.

9e dag: Bø i Vesterålen–Ballangen, 282 km

Via Sortland en langs de prachtige Ofotfjorden naar Ballangen. Eén overnachting op Ballangen Camping, Narvik.

10e dag: Ballangen–Tromsø, 306 km

De reis gaat noordwaarts richting het 38 km verderop gelegen Narvik. U vervolgt de route via Nordkjosbotn naar uw overnachtingsadres in Tromsø. Deze stad wordt ook wel 'Parijs van het Noorden' genoemd. Hier in 'het land van de middernachtzon' is het in de zomer 24 uur licht en één en al levendigheid in de gezellige binnenstad met cafeetjes en restaurants, een kabelbaan met mooi uitzicht op de stad. Overnachting op Skittenelv Camping, Krokelvdalen.

11e dag: Tromsø–Alta, 301 km

Omringd door indrukwekkende fjorden met grijsblauwe bergen rijden we bocht na bocht langs de Lyngenfjord en Kvaenanngen naar Alta. U maakt op dit traject tweemaal een oversteek per ferry. Van Breivikeidet–Svensby en van Lyngseidet–Olderdalen. Bezienswaardigheden: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar oud zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Overnachting op Camp Alta.

12e dag: Alta–Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet ver meer naar de Noordkaap, het 307m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders misschien morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. Twee overnachtingen op de Nordkapp Camping, Honningsvåg.

14e dag: Honningsvåg–Karasjok, 238 km

Afscheid van de Noordkaap en op naar Noors Lapland, een provincie met een rijke Sami cultuur. Overnachting op Karasjok Camping.

15e dag: Karasjok–Birtavarre, 433 km

Geniet van het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda richting Kautokeino. Nu noordwaarts richting Alta daarna zuidwaarts langs de prachtige fjordenkust in vele bochten naar Kåfjord en Camp Birtavarre.

16e dag: Birtavarre–Ballangen, 321 km

Verder zuidwaarts naar Nordkjosbotn en langs Narvik naar Ballangen, 38 km onder Narvik. Overnachting op Ballangen Camping, Narvik.

17e dag: Ballangen–Mo i Rana, 373 km

U begint de dag met een oversteek over de Tysfjord per ferry van Skarberget naar Bognes. De reis gaat verder zuidwaarts richting Fauske. Vanaf Fauske is het voor u een bekende route naar Mo I Rana. Overnachting op Yttervik Camping, Mo I Rana.

18e dag: Mo I Rana–Steinkjer, 365 km

We passeren de poolcirkel en zijn terug in Trøndelag. Bij Grong vind je de langste zalmtrap van Noord Europa en het zalmmuseum. Overnachting op Føllingstua Camping, Steinkjer.

19e dag: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Via Trondheim en over de indrukwekkende Dovrefjellpas naar Oppdal. Overnachting op Granmo Camping, Oppdal.

20e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Via Dombås en Lesja over de tolweg Slådalsvegen naar Vågå en langs de Jotunheimen berggebied met zijn hoge bergtoppen, over de Valdresflya, naar Fagernes. Overnachting op de gezellige Fagernes Camping.

21e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur.

22e dag: Kiel

Aankomst Color Line in Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 22-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 19 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 619 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 1.184 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 19 overnachtingen in genoemde kampeerhutten; • Ferry Bodø–Moskenes.

Niet inbegrepen: overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP