Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1733 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Freydis

Mooie combinatiereis Noord Noorwegen met verblijf op de Lofoten en een bootreis met Hurtigruten van Svolvær naar Bergen. Voor de tocht per auto hebben we mooie toeristische routes uitgezocht en niet te grote afstanden zodat u onderweg volop kunt genieten van de natuur. U verblijft in sfeervolle hotels.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Gålå, 276 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Vinstra. Overnachting in het Wadahl Høgfjellshotell, Gålå in het Peer Gynt gebied.

3e dag: Gålå–Røros, 234 km

Via Venabygd over de 'Nasjonal Turistveg Rondane' met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Overnachting in het Røros Hotel.

4e dag: Røros–Trondheim, 209 km

Vandaag volgen we de toeristische route via weg 705 ook wel 'de rendierroute' genoemd. Via Brekken met prachtig uitzicht naar Selbu en via Stjørdal naar Kroningsstad Trondheim. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

5e dag: Trondheim–Namsos, 194 km

Route langs de Trondheimsfjord via Stjørdal en Levanger naar Steinkjer. Hier start het 'avontuur' op 'kystriksveien 17' naar Scandic Rock City, Namsos.

6e dag: Namsos–Brønnøysund, 195 km

Verder over de toeristische kustweg 17 naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Thon Hotel Brønnøysund.

7e dag: Brønnøysund–Mo i Rana, 246 km

Opnieuw landinwaarts en op weg naar de poolcirkel! Via Mosjøen naar Mo i Rana. Overnachting in Scandic Meyergården Hotel, Mo I Rana.

8e dag: Mo i Rana–Bodø, 249 km

Prachtige rit langs Svartisen en Saltfjellet Nationaal park, over de poolcirkel naar Bodø. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

9e dag: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens per boot naar Moskenes. Maak een stop in 'museumdorp' Å, voordat u op weg gaat via Reine, Nusfjord, en Stamsund naar Svolvær: Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

10e dag: Verblijf Svolvær

De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezienswaardig: de traditionele rode huisjes op palen, 'rorbu' genaamd. Aan de zijde van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Excursies: boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

11e dag: Svolvær–Inscheping Hurtigruten

Nog een hele dag in Svolvær. Dan om 20.00 uur vertrek per Hurtigruten voor het traject Svolvær–Bergen. De tocht gaat langs de Lofotenkust naar Stamsund en dan start de oversteek naar het vaste land. Overnachting aan boord.

12e dag:

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, vruchtbare akkerland en steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66° 33'N - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Mooie tocht langs de bergketen 'Zeven Zusters', 'Torghatten' en de Vega-archipel, behorende tot het werelderfgoed van UNESCO.

13e dag:

Tot 10 uur heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Dan gaat de tocht langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee en via Kristiansund naar Molde, de 'stad van de rozen' omringd door de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon.

14e dag: Ontscheping Hurtigruten–Bergen

Langs de Nordfjord en Sognefjord door een prachtig scherenlandschap naar Bergen. Na de ontscheping heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek 'Bryggen' met de oude koopmanshuizen langs de haven, of maak een tocht met de Fløienbaan. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Edvard Grieg's 'Troldhaugen'. Overnachting in het Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

15e dag: Bergen–Hirtshals

De Fjord Line vertrekt om 13.00 uur vanuit Bergen naar Denemarken.

16e dag: Hirtshals

Aankomst Hirtshals om 7.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line/Fjord Line bootovertochten, Hurtigruten én 10 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.650 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Bergen–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • Hurtigruten traject Svolvær –Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto; • 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt; • ferry Moskenes–Bodø obv 2 personen inclusief autovervoer.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 31 pp (alleen in Gålå en Røros); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 191 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 3x lunch en 3x diner: € 306 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Excursie tips

Paardrijden op de Lofoten

Peer Gynt Festival 2017

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP