Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 2185 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Ingunn

Aantrekkelijk rondreis vanuit Oslo via Geilo naar Bergen waar u inscheept voor een schitterende noordgaande bootreis per Hurtigruten richting de Lofoten. Onderweg worden 16 havens aangedaan en kunt u van boord om de omgeving te verkennen. Na een verblijf op de Lofoten doet u het zuidgaande traject per auto en verblijft u in gezellige comfortabele hotels. Een ontspannende reis, met heel veel indrukken zoals 's werelds sterkste maalstroom, het Saltfjellet Nasjonalpark, de Svartisen gletsjer, Dovrefjell, Rondane Nasjonalpark, Jotunheimen en Valdresflya.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per comfortabele ms Color Fantasy of ms Color Magic van Color Line.

2e dag: Oslo–Geilo, 247 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het schip legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Via Hønefoss en het Hallingdal via Gol naar Geilo. Overnachting in Dr. Holms Hotel, Geilo.

3e dag: Geilo–Bergen/Hurtigruten, 245 km

Langs de noordkant van de Hardanger Hoogvlakte en via Måbødalen naar Eidfjord. Over de nieuwe Hardangerbrug en langs de fjord naar Bergen.'s Avonds inscheping en vertrek per Hurtigruten voor een 4 daagse reis naar de Lofoten. Overnachting aan boord.

4e dag: Ålesund–Geiranger–Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop volgt een bezoek aan de schitterende Geirangerfjord (vanaf 1 juni) met steile rotswanden en prachtige watervallen. 's Middags terug naar Ålesund en 's avonds volgt nog een bezoek aan Molde en Kristiansund.

5e dag: Trondheim–Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. U heeft enkele uren de tijd om de sfeervolle stad te verkennen, met zijn imposante Nidarosdom, de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. Om 12 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden en rotsformaties, via de smalle doorgang Stokksund, naar Rørvik.

6e dag: Poolcirkel en Lofoten/Svolvær

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een klein rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van de middernachtzon'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. De eerste stop is in Stamsund, dan langs de imposante Lofotenrotswand naar de hoofdstad Svolvær. Nu volgt de ontscheping. Overnachting in Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

7e en 8e dag: Verblijf Svolvær

Een mooie gelegenheid om schilderachtige vissersdorpjes als Å, Reine, Nusfjord en Henningsvær te verkennen. Of 's avonds richting het strand voor een mooie zonsondergang?

9e dag: Svolvær–Bodø, 336 km

Over de nieuwe vastelandverbinding naar Lødingen, oversteek per ferry naar Bognes en door een afwisselend fjordenlandschap via Fauske naar Bodø voor de overnachting in Scandic Havet Hotel, Bodø.

10e dag: Bodø–Mosjøen, 341 km

Prachtige route langs Saltfjellet Nasjonalpark en Svartisen gletsjer naar het aan de fjord gelegen, sfeervolle Fru Haugans Hotel, Mosjøen voor overnachting.

11e dag: Mosjøen–Namsos, 243 km

Mooie route langs het Majavatn en door het Namdal, langs de rivier Namsen. Overnachting in Scandic Rock City, Namsos.

12e dag: Namsos–Trondheim, 194 km

Door de provincie Trøndelag rijden we via Steinkjer naar de Trondheimsfjord, met mooie vergezichten. Overnachting in het Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

13 dag: Trondheim–Hindsæter, 291 km

Over de Dovrefjell via de toeristische route Slådalsveien (tolweg) via Vågåmo naar Hindsæter, voor overnachting in het sfeervolle Hindsæter.

14e dag: Hindsæter–Klækken, 225 km

Langs Jotunheimen Nasjonalpark met prachtig uitzicht op het hooggebergte over de Valdresflya naar Fagernes. Door een afwisselende vriendelijke natuur dalen we af naar Hønefoss. Overnachting in het iets hoger gelegen, comfortabele Klækken Hotel, Hønefoss.

15e dag: Klækken–Oslo, 63 km

Langs de Tyrifjord via Sundvollen naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertocht vv, Hurtigruten én 10 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.647 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • Hurtigruten traject Bergen–Svolvær obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto; • 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 107 pp (behalve in Svolvær, Bodø, Namsos en Trondheim; mogelijkheid voor halfpension bij de Scandic Hotels is op aanvraag); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 176 pp (behalve Hindsæter); • Toeslag maaltijden Hurtigruten: € 364 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Excursie tips

Paardrijden op de Lofoten

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP