Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

16 dagen - 1806 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Jord

Een unieke fjordenrondreis met verblijf in enkele pareltjes aan de fjorden! U maakt kennis met de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en de Geirangerfjord en de steden Oslo en Bergen. De dagafstanden zijn niet te groot, zodat u ook volop kunt genieten. De hotels die we voor u uitgezocht hebben zijn het 'neusje van de zalm'! Met recht een reis voor de 'verwende toerist'!

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Dalen, 228 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via de E134 richting Drammen en Kongsberg naar het leuke Noorse plaatsje Dalen. U bevindt zich nu in de regio Telemark, bekend vanwege haar lieflijke kuststadjes, hoge bergen en hooglanden. Overnachting in Dalen Hotel.

3e dag: Verblijf Dalen

Een dag ter vrije besteding. Tussen Lårdal en Dalen kan men een prachtige bergwandeling maken of breng een bezoek aan de Eidsborg staafkerk uit de 13e eeuw.

4e dag: Dalen–Bergen/Os, 385 km

U vervolgt uw route richting het Noorse fjordengebied. Via Haukeligrend en Røldal rijdt u naar Bergen en door naar Os. Overnachting in het, schitterend aan de fjord gelegen, luxe Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os.

5e dag: Verblijf Solstrand/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

6e dag: Bergen/Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus en het luxe Ullensvang Hotel, Lofthus, voor diner en overnachting.

7e dag: Verblijf Ullensvang/Lofthus

Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras - dicht bij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog!

8e dag: Lofthus–Balestrand, 261 km

Via Ulvik naar het levendige toeristenplaatsje Voss. Dan via de imposante Stalheimpas naar Gudvangen aan de 'nauwe' Nærøyfjord - met kaarsrechte steile rotswanden. Door de tunnel naar het bekende fjorddorp Flåm. Nu volgt een prachtige route via Aurland over de zomerweg met prachtige uitzichten op de Aurlandsfjord. In Fodnes oversteek per ferry naar Mannheller en van Hella naar Dragsvik. Overnachting in het Kviknes Hotel, Balestrand met schitterende ligging aan de Sognefjord.

9e dag: Balestrand–Loen, 191 km

Via de Gaularfjellpas met mooie uitzichten op de fjord naar Moskog en langs het Jølstermeer. Via Byrkjelo met uitzichtpunt bij Karistova. Langs de Nordfjord naar het mooi aan de fjord gelegen luxe Alexandra Hotel, Loen.

10e dag: Verblijf Loen/Alexandra

Een mooi fjorddorp met prachtig achterland, bezoek het Loenmeer en de Kjenndalgletsjer. Dicht bij het hotel vertrekt een boot naar de gletsjer. Ook een bezoek aan de beroemde Briksdalgletsjer bij Olden is mogelijk. Voor wandelaars zijn er mooie wandelpaden langs de waterval en het meer, naar een zomerboerderij in de bergen of naar de top van de berg Skåla. Geniet in Alexandra van alle faciliteiten van dit prachtige hotel.

11e dag: Loen–Geiranger, 114 km

Vandaag een spectaculaire route door een uniek fjord- en berglandschap. Langs het Strynmeer, via Hjelledalen, over de toeristische Strynefjell pas - de oude zomerweg - door een indrukwekkende bergwereld met sneeuw en ijs naar Grotli. Langs het mooie bergmeer Djupvatn kom je aan de voet van de berg Dalsnibba. Er gaat een tolweg omhoog naar het uitzichtpunt op 1495 m. Prachtig uitzicht op het omringende berggebied met heel in de verte de Geirangerfjord. Tijdens de afdaling naar Geiranger, met vele haarspeldbochten, kun je steeds opnieuw genieten van het uitzicht. Overnachting in het mooie Union Hotel, Geiranger, met een schitterend uitzicht op de fjord.

12e dag: Verblijf Geiranger

De Geirangerfjord is een van de meest gefotografeerde fjorden. U kunt een fascinerende bootocht maken op de fjord langs de beroemde watervallen de 'Zeven Zusters', de 'Vrijer' en de 'Bruidssluier', wandelen langs de fjord of in de bergen, of de mooie omgeving verder verkennen. Ook een dagtocht naar de Trollstigen en Åndalsnes is een mooie optie.

13e dag: Geiranger–Lillehammer, 272 km

Afscheid van het fjordengebied. De route gaat via Grotli en Pollfoss, met prachtige waterval, naar het gezellige plaatsje Lom. Leuk voor een koffiestop. Hier vind je o.a. een mooie 11e eeuwse Stavkerk, mineralenverzameling en warme bakker 'Bakeriet'. Langs het Vågåmeer en door het schilderachtige Gudbrandsdal naar het olympische stadje Lillehammer. Overnachting in Lillehammer Hotel, aan de rand van het park, niet ver van openluchtmuseum 'Maihaugen'.

14e dag: Lillehammer–Oslo/Lørenskog, 174 km

Langs het grote, langgerekte Mjøsameer via Hamar naar Eidsvoll, in 1814 werd hier de grondwet afgekondigd. Via Jessheim naar Oslo en Lørenskog. Overnachting in een mooie, bosrijke omgeving in het sfeervolle Losby Gods Hotel, Oslo/Lørenskog, op korte afstand van Oslo.

15e dag: Oslo/Lørenskog–Kiel

Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

16e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 16-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertochten én 13 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.770 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 13 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 426 pp (behalve in Losby Gods); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 525 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP