Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

18 dagen - 1887 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Magne

Afwisselende rondreis met verblijf bij de Hardangervidda, Jotunheimen berggebied, Røros en Trondheim en terug langs de fjordenkust met verblijf in idyllische fjorddorpjes. Een mix van kleinschalige, typisch Noorse fjord- en berghotels waar een prima verzorging hoog in het vaandel staat.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Geilo, 247 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo volgen we de 'avontuurlijke' weg 7 via Noresund en Gol voor overnachting in Ustedalen Hotel, Geilo.

3e dag: Verblijf Geilo

Een gezellig toeristenplaatsje aan de rand van de Hardanger Hoogvlakte, met allerlei mogelijkheden voor wandelingen en excursies in de omgeving.

4e dag: Geilo–Hindsæter, 188 km

Vandaag een route door afwisselende natuur van bergen en dalen naar Fagernes. Dan via Beitostølen naar Jotunheimen met rondom een indrukwekkende bergwereld met de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Overnachting in het sfeervolle Hindsæter.

5e dag: Verblijf Hindsæter

Mooie bergwandelingen in de omgeving met prachtig uitzicht of maak een excursie naar Bygdin of Gjendesheim, en Besseggen.

6e dag: Hindsæter–Røros, 283 km

Van Randsverk naar Sjoa en via weg 27 mooie route langs Rondane Nasjonalpark. Van Folldal richting Østerdalen en via Tynset, langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Overnachting in Røros Hotel.

7e dag: Verblijf Røros

Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

8e dag: Røros–Trondheim, 209 km

Vandaag volgen we de toeristische route via weg 705 met prachtige uitzichten onderweg. Via Brekken naar Selbu en via Stjørdal naar Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

9e dag: Verblijf Trondheim

Een gezellige studentenstad met veel groen, een mooi oud centrum en via de oude stadsbrug komt u bij de imposante Nidarosdom, waar alle Noorse koningen gekroond zijn.

10e dag: Trondheim–Kristiansund, 197 km

Zuidwaarts, via Orkanger volgen we de kustroute via ferry Halsa–Kanestraum naar de 'stokvisstad' Kristiansund. Overnachting in Thon Hotel Kristiansund.

11e dag: Kristiansund–Ålesund, 162 km

Via weg 64 de bekende Atlanterhavsveien met zijn door bruggen verbonden eilanden; volg de afsteker naar Farstad en Bud, een van de meest populaire toeristenwegen. Per ferry over de Romsdalfjord naar Vestnes. Overnachting in Clarion Bryggen Hotel, Ålesund.

12e dag: Verblijf Ålesund

Mooi havenstadje met kleurige huizen en mooie 'jugendstil' gevels langs het water. Schitterend uitzicht op de stad vanaf de berg Aksla. Bezienswaardig: groot aquarium.

13e dag: Ålesund–Hjelle, 162 km

Vandaag ferry Magerholm–Ørsneset naar Stranda en langs de fjord naar Hellesylt. Dan via Hornindal naar Stryn en Hjelle Hotel, Hjelledalen, met prachtige ligging aan het Strynmeer.

14e dag: Hjelle–Balestrand, 231 km

Via Stryn naar Loen, mooie tocht lange de Nordfjord. Mooi uitzichtpunt bij Karistova. Langs Skei en het Jølstermeer, over de Gaularfjellpas naar de Sognefjord. Via Dragsvik naar Balestrand en Balestrand Hotel.

15e dag: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers, Flåm etc.

16e dag: Balestrand–Bergen, 208 km

Langs de Sognefjord via Vadheim naar Lavik. Per ferry naar Oppedal en via de kustroute naar Bergen. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

17e dag: Bergen

Om 13.00 uur vertrek per Fjord Line naar Hirtshals.

18e dag: Hirtshals

Aankomst Hirtshals (DK) om 7.00 uur.

 

Complete 18-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line/Fjord Line bootovertochten én 15 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.403 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Bergen–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut; • 15 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 363 pp (behalve in Trondheim, Ålesund en Bergen); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 295 pp (behalve in Hindsæter).

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP