Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

13 dagen - 1391 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Ragnhild

dé culinaire route langs historische hotels

Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele mogelijkheden voor wandelen of sightseeing. Geniet van de spectaculaire fjorden, bergen en prachtige natuur in combinatie met verblijf in historische hotels die tot de meest uitgebreide resort hotels van Scandinavië behoren. Laat u verwennen met diners in restaurants van wereldklasse! Ga met ons mee en geniet van deze 13-daagse culinaire reis.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

2e dag: Oslo–Sundvollen, 50 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis langs de Tyrifjord naar Sundvollen. Diner en overnachting in het Sundvolden Hotel aan de rand van het Krokskogen natuurgebied. De entourage is omgeven door legendes en een rijke historie waar al bijna 1000 jaar Koningen, adelstand, reizigers en handelsreizigers vertoeven.

3e dag: Sundvollen–Lom, 291 km

Vandaag rijdt u een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Fagernes, naar de poort van de Jotunheimen. Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom. Diner en overnachting in Fossheim Hotell, Lom. Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.

4e dag: Lom–Balestrand, 182 km

Een prachtige tocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Hella-Dragsvik naar Balestrand. 2x diner en overnachting in het Kviknes Hotel, Balestrand, prachtig gelegen aan de Sognefjord.

5e dag: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers of naar Flåm.

6e dag: Balestrand–Os, 270 km

Over de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord met de ferry Dragsvik–Vangsnes langs het Vikafjellet naar Voss. Via Granvin en weg 7 over de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os.

7e dag: Verblijf Solstrand/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot. Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

8e dag: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer. Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe Ullensvang Hotel, Lofthus.

9e dag: Verblijf Lofthus

Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

10e dag: Lofthus–Dalen, 189 km

Via de fjord zakt u verder af richting het zuiden en vervolgt de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorpje Dalen. Overnachting in het Dalen Hotel.

11e dag: Dalen–Oslo, 228 km

Via wegnummer E134 rijdt u richting Drammen en door naar Oslo. Diner en overnachting in Losby Gods Hotel, Oslo/Lørenskog.

12e dag: Oslo–Kiel

Vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo per Color Line.

13e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 13-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertocht vv én 10 hotelovernachtingen halfpension!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.817 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief halfpension.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • upgrade kamer: vanaf € 375 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP