Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

15 dagen - 1213 km

Klik voor een grotere foto

Autotour Svanhild

Afwisselende rondreis met verblijf in iets noordelijker gelegen bestemmingen als koperstadje Røros, Selbu en kroningsstad Trondheim. Ontspannende Hurtigruten bootreis langs de scherenkust van Trondheim naar Bergen. Tot slot een rit over de Hardanger hoogvlakte naar Oslo.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vinstra/Fefor, 272 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar het historische Fefor Høyfjellshotel, Vinstra.

3e dag: Verblijf Fefor

U bevindt zich in het 'rijk van Peer Gynt', een mooi startpunt voor excursies over de Peer Gynt weg en het Jotunheimen berggebied met Galdhøpiggen als hoogste bergtop, 2469 m.

4e dag: Fefor–Røros, 230 km

Via Ringebu, over de 'Nasjonal Turistveg Rondane' met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Overnachting in het Røros Hotel.

5e dag: Verblijf Røros

Volop gelegenheid om Røros te verkennen. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc.

6e dag: Røros–Selbu 141 km

Vandaag volgen we de prachtige bergweg naar Selbu, via weg 705 met prachtige uitzichten onderweg. Dit wordt ook de 'rendier-route' genoemd. Overnachting in Selbusjøen Hotel, Selbu.

7e dag: Verblijf Selbu

Een sfeervol, historisch hotel met mooie ligging aan het Selbusjøen meer, midden in de natuur. Heerlijk voor een dagje relaxen.

8e dag: Selbu–Trondheim, 68 km

Het is niet ver naar de 3e stad van Noorwegen, waar de koningen gekroond worden in de Nidarosdom. Wandel langs de oude koopmanshuizen en over de oude stadsbrug. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

9e dag: Verblijf Trondheim

Het muziekmuseum Ringve iets buiten Trondheim is een bezienswaardigheid voor muziekliefhebbers. Of bezoek Munkholmen, het historische eiland voor de kust van Trondheim.

10e dag: Inscheping Hurtigruten

Na het ontbijt vertrek naar de kade voor inscheping. Om 10.00 uur gaat de tocht langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee. Dan via Kristiansund naar Molde, de 'stad van de rozen' omringd door de mooie Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon.

11e dag: Scherenkust–Bergen/ontscheping

Langs de Nordfjord, Sognefjord en een prachtig scherenlandschap naar Bergen. Na ontscheping heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te zien. Bezoek 'Bryggen' met de oude koopmanshuizen langs de haven, de Fløienbaan met prachtig uitzicht op de stad, de Fantoft Stavkerk of Edvard Grieg's Troldhaugen' museum. Overnachting in het centraal gelegen Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

12e dag: Bergen–Geilo, 245 km

Langs de Hardangerfjord en fjorddorpjes als Norheimsund en Øystese naar Eidfjord. Via Måbødalen en de Vøringfoss waterval richting hoogvlakte en overnachting in Ustedalen Hotel, Geilo.

13e dag: Geilo–Klækken, 194 km

Mooie route door het Hallingdal via Flå en Noresund naar Hønefoss/Klækken. Overnachting in Klækken Hotel, Hønefoss.

14e dag: Klækken–Oslo, 63 km

Het laatste deel van de route gaat langs de Tyrifjord naar Oslo. Vertrek Color Line om 14.00 uur.

15e dag: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Complete 15-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line bootovertocht vv, Hurtigruten én 11 hotelovernachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.429 pp

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m); • Hurtigruten traject Trondheim–Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto; • 11 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 175 pp (behalve in Trondheim en Bergen); • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 320 pp; • Toeslag maaltijden Hurtigruten: € 146 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP