Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME

22 dagen - 2714 km

Klik voor een grotere foto

Huttentocht Svartisen

Reis heen per auto naar het hoge noorden en terug per Hurtigruten langs de Noorse fjordenkust. Al meer dan 25 jaar wordt de finesse van deze route - met de juiste afstanden per dag - en de keuze van de hutten, door onze klanten gewaardeerd als het beste wat Noorwegen te bieden heeft.

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur met Color Line.

2e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Via Hønefoss naar Fagernes. Misschien heeft u nog even tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Overnachting op Fagernes Camping.

3e dag: Fagernes–Oppdal, 259 km

Vandaag langs het mooie Jotunheimengebied en Valdresflya richting Vågåmo. Hiervandaan over de mooie toeristische route de Slådalsveien (tolweg) via Lesja en Dombås naar Oppdal. Overnachting op Granmo Camping, Oppdal.

4e dag: Oppdal–Overhalla, 333 km

U vervolgt de route richting Trondheim. Bij Asp over de Kystrikvei 17 via Namsos naar Overhalla en verblijf van één nacht op Bjøra Camping, Overhalla.

5e dag: Overhalla–Mo I Rana, 302 km

Door het Namdal, langs het mooie Majavatn, via Mosjøen naar Mo I Rana. Verblijf 2 nachten op Yttervik Camping.

Activiteiten: Mo I Rana, Grønligrotta (kalksteen grot) 20 km ten noorden van Mo I Rana, Gletsjer Svartisen.

7e dag: Mo I Rana–Fauske, 184 km

We passeren de Poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar uw overnachtingsadres in Fauske. Verblijf van één nacht op Fauske Camping & Motell.

8e dag: Fauske–Laukvik, 230 km

Oversteek per boot van Bodø naar Moskenes. Welkom op de Lofoten! Verblijf van twee nachten op Sandsletta Lofoten, Laukvik in Laukvik, met schitterende ligging in een inham aan zee. Ideaal voor een mooie zonsondergang! Svolvær is de hoofdplaats op de Lofoten. Bezoek karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær met de 'rorbuer', de rode houten huizen op palen of maak een boottocht of zee-arend safari naar de indrukwekkende Trollfjord.

10e dag: Laukvik–Bø I Vesterålen, 116 km

Via Fiskebøl, ferry naar Melbu over Sortland naar Bø aan de Vesterålsfjord. Mooi uitgangspunt voor verkenning van Vesterålen. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang. Overnachting op Fjordcamp Bø i Vesterålen, Kråkberget.

11e dag: Bø I Vesterålen–Ballangen, 282 km

Vandaag via Sortland langs de Ofotfjorden naar Ballangen Camping, Narvik.

12e dag: Ballangen–Birtavarre, 321 km

Verder noordwaarts naar Nordkjosbotn langs de Lyngen naar Birtavarre. Overnachting op Camp Birtavarre.

13e dag: Birtavarre–Alta, 238 km

Langs de prachtige fjordenkust, Reisafjorden en Altafjorden naar Alta. Overnachting op Camp Alta.

Bezienswaardig: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

14e dag: Alta–Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet meer ver naar de Noordkaap, het 307m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook de Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. 2 Overnachtingen op de Nordkapp Camping, Honningsvåg.

16e dag: Honningsvåg–Tromsø

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van Hurtigruten. U vaart langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt u voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJzeekathedraal met middernachtconcert'.

17e dag: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maakt u een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

18e dag: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66" en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.

19e dag: Trondheim en de Westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip, op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen' en vervolgens naar Kristiansund.

20e dag: Bergen–Haukeland, 18 km

Aankomst om 14.30 uur in Bergen. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid om deze prachtige stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen; het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in Lone Camping, Haukeland.

21e dag: Haukeland–Bergen, 31 km

Vertrek om 13.30 uur per Fjord Line.

22e dag: Hirtshals

Aankomst Hirtshals om 08.00 uur.

 

Complete 22-daagse autotour

Prijs inclusief Color Line/Fjord Line bootovertochten, Hurtigruten én 15 overnachtingen!

Vertrek: dagelijks; periode: mei–september 2017

vanaf € 1.730 pp (bij 4 personen)

of vanaf € 2.273 pp (bij 2 personen)

Inbegrepen: • De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Bergen–Hirtshals met Fjord Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m); • Hurtigruten traject Honningsvåg–Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t, volpension en vervoer auto; • 15 overnachtingen in genoemde kampeerhutten; • Ferry Bodø–Moskenes.

Niet inbegrepen: overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf met 2 of 4 personen in genoemde accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

Klik voor een grotere foto

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

Klik voor een grotere foto

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP