Norske Noorwegen Reizen - HOMEHurtigruten Nederland - HOME
Reizen met de Noorse Spoorwegen - Norske

De trein in Noorwegen

Reizen met de Noorse Spoorwegen is een bijzondere ervaring. De treinen zijn comfortabel ingericht en de trajecten voeren door een afwisselend fjord - en berglandschap met lieflijke dalen, eindeloze hoogvlaktes,kraakheldere bergmeren, hoge bergtoppen, onstuimige watervallen en tunnels door de bergen.

In de tours zijn diverse treintrajecten verwerkt. Deze zijn gebaseerd op 2e klasse zitplaatsen. Wij adviseren onze klanten om comfortklasse te reserveren. De toeslag hiervoor bedraagt €15 per persoon per traject. Alle tours kunnen worden verlengd.

De verschillende treintrajecten:

De Dovrebaan tussen Oslo en Trondheim, een schitterende tocht door het Gudbrandsdal en over de Dovrefjell (Nationaal Park) met een stijging van 600 m tussen Otta en Hjerkinn.

De Bergensbaan tussen Oslo en Bergen, één van de mooiste treinreizen van Europa. De reis gaat van Oslo door uitgestrekte bossen al klimmend naar "het dak van Noorwegen", de Hardanger Hoogvlakte. Daarna weer dalend richting de zee; langs de echte westlandsnatuur met diepe fjorden, hoge bergtoppen en vruchtbare boomgaarden.

De Sørlandsbaan tussen Oslo en Stavanger, verbindt 5 provincies met elkaar, nl. Akershus, Telemark, Øst-Agder, Vest-Agder en Rogaland. Een schitterende tocht langs de kust.

De Nordlandsbaan tussen Trondheim - Bodø, biedt een unieke ervaring van de prachtige, ruige natuur van Noord-Noorwegen, 730 km met schitterende fjorden en indrukwekkende rotsformaties. Langs dit traject liggen tal van kleine plaatsjes.

Daarnaast is er dan nog de Raumabaan van Dombås naar Åndalsnes en de Flåmsbaan van Myrdal naar Flåm, beide van een grote schoonheid. Het aanleggen van de Flåmsbaan was een kunstwerk op zich!

Volg Noorwegen Reizen van Norske Turist Service op FaceBook Volg Norske - Noorwegen reizen - op Twitter Bekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtiugruten reizen op YouTube

 

Noorse spoorwegen

Reizen met de Noorse Spoorwegen - Norske

Volg Norske op: Volg Norske Noorwegen Reizen op FaceBookVolg Norske - Noorwegen reizen - op TwitterBekijk de favoriete films van Norske Noorwegen en Hurtigruten reizen op YouTube
MAIL | NORSKE | NIEUWSBRIEF | VOORWAARDEN | SITEMAP